تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک چیست؟ بررسی 10+ تفاوت

همیشه انتخاب بین سبک های دکوراسیون داخلی دشوار است و عموما این موضوع به این دلیل است که شناخت کافی از سبک های معماری وجود ندارد. ما در مقاله سبک های معماری داخلی تلاش کردیم تا معرفی جامع و کاملی از تمامی سبک های رایج در معماری و دکوراسیون داخلی صحبت کنیم. در این مقاله تصمیم گرفتیم به طور مفصل دو سبک بسیار پرکاربرد و رایج در معماری یعنی مدرن و کلاسیک را با هم مقایسه کنیم تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید. 

اما قبل از اینکه به بررسی تفاوت مدرن با کلاسیک بپردازیم باید به این موضوع اشاره کرد که برتری و مزیتی بین سبک های معماری نیست و نمی توان گفت مدرن بهتر از کلاسیک است یا برعکس. همه چیز به شرایط پروژه و اقلیم و حتی به سلیقه شما بر می گردد. بیشتر از این شما را منتظر نمی گذاریم و به سراغ اصل مطلب یعنی فرق دکوراسیون مدرن و کلاسیک می پردازیم.

بررسی تفاوت دکوراسیون مدرن با کلاسیک

دکوراسیون مدرن و کلاسیک چه تفاوت هایی دارند؟

منظور از سبک کلاسیک چیست و معماری مدرن چه اصول و ضوابطی دارد؟ همانطور که گفتیم بررسی ویژگی های هر سبک در مقاله جداگانه انجام شده اما به طور کلی سبک مدرن به کاربردی بودن و پرهیز از جزئیات تزیینی تأکید دارد و نقطه مقابل سبک کلاسیک است. تفاوت این دو سبک را به طور دقیق تر بررسی می کنیم:

سقف:

فرق کلاسیک و مدرن را می توان در طراحی نوع سقف جستجو کرد. در ویلای مدرن قطعا دیده اید که سقف ها ساده هستند و عمدتا در یک یا دو سطح ساخته شده اند. دلیل این نوع طراحی سقف در سبک مدرن این است که امکان طراحی و ساخت اسکای لایت و پخش کردن منظم اسپات لایت ها یا چراغ های با تابش نقطه ای به گونه ای که قابل مشاهده باشند وجود داشته باشد. اما در سبک کلاسیک سقف ها می توانند الگو یا تقسیم بندی هندسی خاصی داشته باشند و تزیینات طلایی برای آنها انتخاب شده باشد. در ویلاهای کلاسیک عموما از لوستر به جای چراغ استفاده می کنند.

دیوارها:

دیوارها در خانه های مدرن معمولا ساده طراحی و ساخته می شوند و طراحان تمرکز خود را بر روی رنگ و کاغذ دیواری و گاهی اوقات بر روی دکوراسیون گچی تمرکز دارند. اما در سبک کلاسیک، عمدتا دیوارها تزیینات خاصی دارند و اگر از جنس گچ باشند، گچبری های پیچیده ای دارند. در این سبک اصراری به استفاده از کاغذهای دیواری با الگوهای کلاسیک و رنگ های مخملی با افکت های مختلف وجود ندارد چون باید به شکل لوکس و لاکچری پیاده سازی شوند.

اهمیت دیوارها در دکوراسیون داخلی

مبلمان:

یکی از جنبه های تفاوت دکور کلاسیک با مدرن در بحث مبلمان است. مبلمان کلاسیک از چندین جنبه با مبلمان مدرن متفاوت است مثل رنگ، شکل، متریال و غیره. به عنوان مثال در سبک مدرن، مبلمان ها کاملا با روکش مبل پوشانده شده اند اما در سبک کلاسیک ساختاری از مبل که کنده کاری و تزیینات مختلف دارد کاملا پیدا بوده و با الگوها و تزیینات مختلف نمایان هستند. از لحاظ رنگ مبلمان نیز در سبک مدرن همه نوع رنگی را می توان انتخاب کرد اما بهترین گزینه ها رنگ های صاف و برجسته مانند هستند. اما مبلمان کلاسیک عمدتا به رنگ طلایی و قهوه ای هستند و در کنار آن از سایر رنگ ها به تناسب سلیقه و آراستگی محیط استفاده می شوند. همچنین در سبک کلاسیک باید به مواردی مثل سالن و سایر موارد ضروری هم دقت کنید اما در سبک مدرن شما می توانید هر نوع مبلمانی که بیشتر با فضای شما هماهنگی و سنخیت دارد انتخاب نمایید.

کفپوش:

تفاوت دکور مدرن با کلاسیک در کفپوش ها نیز قابل مشاهده است. قطعا در ویلای کلاسیک دیده اید که برای کفپوش عمدتا از سرامیک و سنگ استفاده می کنند اما در سبک مدرن می توان از موزاییک و مدل های ساده استفاده کرد. با این حال در هر دو سبک مدرن و کلاسیک از کفپوش های چوبی، سرامیک و مرمر استفاده می کنند و تفاوت آنها در نوع شکل و رنگ است.

تفاوت دکور مدرن با کلاسیک در کفپوش

موتیف ها و تزیینات و کتیبه ها:

تفاوت دکوراسیون کلاسیک و مدرن در نوع موتیف و تزیینات هم دیده می شود و یکی از موارد بسیار مهم به شمار می رود. در سبک مدرن موتیف ها عموما با طرح و شکل های هندسی و ساده و بدون همپوشانی و پیچیدگی استفاده می شوند. در سبک کلاسیک نوع موتیف ها دارای جزئیات ریز و پیچیدگی و همپوشانی است و گاهی اوقات نوع تزیینات بسته به تاریخ یا فرهنگ محیط اطراف انتخاب می شوند. بنابراین این شاخص در بررسی تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک بسیار مهم است.

رنگ ها:

مورد بعدی در بررسی تفاوت معماری کلاسیک و مدرن، رنگ ها هستند. در سبک مدرن، رنگ ها بولدتر و شاخص تر انتخاب می شوند و از این حیث هیچ محدودیتی در انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی برای اجرای ویلا نیست اما هر فضا بسته به نوع کاربری و نیاز افرادی که از آن استفاده می کنند رنگ متفاوتی می گیرد. به عنوان مثال در سبک مدرن اتاق خواب های پسرانه و دخترانه رنگ های کاملا متفاوتی می گیرند. اما در سبک کلاسیک ارزش و اهمیت خاصی برای ویژگی های قدیمی و اصیل و استفاده از رنگ قهوه ای و تناژهای مختلف آن وجود دارد که می توان در عین حفظ ویژگی ها و خصوصیات اصلی رنگ قهوه ای، یک یا دو رنگ دیگر هم در کنار آن استفاده کرد. دقت داشته باشید که گاهی اوقات در مبحث رنگ برای بررسی فرق دکوراسیون کلاسیک و مدرن، عنوان می کنند در سبک کلاسیک می توانید دیوارها را به رنگ سفید، کرم یا خاکستری انتخاب کنید اما در نهایت ترندها به سمت استفاده از رنگ های مشکی، آبی و سبز می رود. اما دقت داشته باشید این ویژگی بیشتر در خصوص سبک نئوکلاسیک در معماری داخلی (سبک مدرن - کلاسیک) صدق می کند.

 بررسی رنگ ها تفاوت معماری کلاسیک و مدرن

اکسسوری ها:

اکسسوری ها و وسایل تزیینی در سبک مدرن به حداقل می رسند و با طراحی ساده و خطوط صاف هستند که یکی دیگر از مهمترین موارد در بررسی تفاوت مدرن و کلاسیک است. در سبک مدرن شما می توانید از یک گلدانی که با یک گل ساده تزیین شده در کنار پنجره یا روی میز ناهارخوری استفاده کنید. اما در سبک کلاسیک باید از وسایل دکوری و بوفه های اختصاصی و جزئیات با الگوهای هندسی استفاده کنید به عنوان مثال حتی روکش بالش ها نیز تزیینات خاصی دارند.

نورپردازی:

یکی از مهمترین موارد در تفاوت طراحی مدرن و کلاسیک، میزان نورپردازی و حتی مهمتر از آن نورگیری ساختمان است. خانه های کلاسیک و مدرن در بحث نورگیری ساختمان تفاوت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند. در سبک مدرن، نورگیری ساختمان اولویت بسیار زیادی دارد و باید تا حد امکان نور از محیط بیرون به همه فضاهای داخلی برسد. اما در سبک کلاسیک تأکید زیادی به جزئیات و زیبایی های طراحی شده و استفاده از پرده های بسیار لوکس حتی با وجود مسدود کردن نور ورودی مانعی ندارند. بنابراین در سبک کلاسیک بر روی نورپردازی فضای داخلی و اصول آن تأکید زیادی شده است.

هزینه:

فرق کلاسیک و مدرن در میزان هزینه ها نیز برای طراحی دکوراسیون داخلی بسیار مهم است. بسیاری از افراد شاید در تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک به دنبال بررسی هزینه ها هستند تا مقرون به صرفه تر بودن آنها را بررسی کنند. هزینه پیاده سازی ایده های طراحی ویلا کلاسیک به مراتب بیشتر از نوع کلاسیک است چرا که در این سبک وسایل زیادی استفاده می شود و هر وسیله با جزئیات و تزیینات مختلف است. بنابراین اگر به هر دو سبک علاقه مند هستید اما به دنبال تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک از لحاظ هزینه تمام شده می گردید، سبک مدرن برای شما مناسبتر است.

هزینه طراحی دکوراسیون مدرن و کلاسیک

پرده:

یکی دیگر از مواردی که در بحث تفاوت طراحی مدرن و کلاسیک بررسی می شود نوع پرده ها هستند. پرده های سبک مدرن از نوع گل دار و با نقوش شلوغ هستند. در سبک مدرن پرده ها ساده و کرکره مانند و بدون تزیینات خاص است. همچنین پرده ها در سبک کلاسیک بلندتر از پنجره ها بوده و تا روی زمین ادامه پیدا می کند که در سبک مدرن این گونه نیست. ضمنا در سبک کلاسیک اگر پرده ها مانع از ورود نور به درون فضا شوند مانعی ندارد اما در سبک مدرن چنین کاری خلاف اصول و قواعد است.

مهارت شرکت معماری:

دفتر معماری که وظیفه طراحی و اجرای سبک کلاسیک را بر عهده دارد باید بسیار حرفه ای، کارآزموده و با تجربه باشد چرا که جزئیات بسیار بالا هستند و در ترکیب با هنر به کار می رود. اما در سبک مدرن طراحی با وجود پیچیدگی های اصول خاص آن راحتتر است. با این حال در هر دو حالت تنها شرکت های حرفه ای قادر به طراحی و ساخت خواهند بود.

بررسی ویژگی های شاخص سبک های مدرن و کلاسیک

تا اینجا به بررسی کامل تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک از جنبه های مختلف پرداختیم. در این قسمت قصد داریم بررسی کنیم که سبک های مدرن و کلاسیک چه ویژگی های شاخصی دارند که همین عامل به بررسی تفاوت های این دو کمک بیشتری می کند:

ویژگی های شاخص سبک کلاسیک:

کلیه ایده های سبک کلاسیک به سمت و سویی است که فضای شما را گرم، غنی و دلپذیر و جذاب نشان دهد

با توجه به اینکه بیش از 2 قرن از حضور سبک کلاسیک در معماری می گذرد باید با فاکتورهای مختلف بازی کنید تا در نهایت بتوانید خانه یا فضایی متناسب با شخصیت و اقلیم و ویژگی های خود بسازید

لاکچری ترین خانه های جهان عموما در سبک کلاسیک ساخته می شوند و چون عنصر هنر در آن ادغام شده برای همه سنین و با هر سلیقه ای جذابیت دارد

تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک در این است که سبک کلاسیک محیط خانه را کسل کننده می کند اما در واقعیت اینطور نیست و اگر به درستی و طبق اصول مهم این سبک ساخته شده باشد حس کنجکاوی و هیجان همیشه باقی خواهد ماند

تم اصلی سبک کلاسیک مبتنی بر تقارن و جنب و جوش زیاد است

در دکوراسیون کلاسیک از بافت های غنی استفاده زیادی می شود به همین دلیل طراحان داخلی از این نوع بافت ها به همراه رنگ های کلاسیک برای پذیرایی استفاده می کنند

تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک در این است که سبک کلاسیک به استفاده از اکسسوری ها و کالاهای بسیار لوکس و زیبا و با کیفیت و مرغوبیت درجه بالا اهمیت زیادی می دهد

پنجره ها در سبک کلاسیک همراه با پوشش ها و تزیینات خاص هستند و تا روی زمین هم ادامه پیدا می کنند و حتما با کتیبه نصب می گردند. 

سالن غذاخوری سبک کلاسیک معمولا پیچیدگی و آلایندگی را به تصویر می کشد و ویژگی های اصلی سبک کلاسیک در سالن غذاخوری به خوبی دیده می شود. میز غذاخوری از چوب درجه یک با تزیینات بسیار ساخته شده و بسیار لوکس است.

اکثر خانه و ویلاهای کلاسیک از مبلمان و وسایل شیک و لوکس تشکیل شده اند. همچنین عناصر طراحی سبک کلاسیک توسط اکثریت افراد شامل کابینت های گلاس، چوب های منبت کاری شده، بوفه شیک و لوکس، وسایل و تکه های دکوراتیو کریستالی و از جنس نقره هستند.

موردی بعدی در تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک نوع پارچه های انتخاب شده است. پارچه های سبک کلاسیک نباید خیلی طرح دار و براق باشند. معمولا رنگ های ساده، کمی نوار مانند، دارای اشکال هندسی، دارای طرح گل و با الگوهای کوچک در سرتاسر آن دیده می شوند.

ویژگی های طراحی دکوراسیون کلاسیک

ویژگی های شاخص سبک مدرن:

سبک مدرن را می توان با خطوط صاف و ساده در طراحی و بدون منحنی، پالت رنگی طبیعی و دکور ساده به راحتی از سایر سبک ها تشخیص داد

سبک مدرن در طراحی براساس منطق استفاده و کاربردی بودن المان هایی است که به کار می رود بنابراین برخی المان های تزیینی جایگاهی در این سبک ندارند

یکی از ویژگی های مهمی که در تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک به چشم می خورد، تمرکز طراحان بر روی کاربردی بودن اجزا به جای شکل و نوع طراحی است. همچنین طراحان از خطوط عمودی و افقی مبلمان، راه پله و ستون ها استفاده می کنند

یکی از شعارهای سبک مدرن، زیبایی در سادگی است بنابراین در سبک مدرن تعادل بین فضاهای خالی و اشغال شده در نظر می گیرند

پنجره ها در سبک مدرن بزرگ و با تزیینات ساده و پرده های بدون طرح و نقش خاصی است چرا که نورگیری بالای فضا اهمیت زیادی دارد و از مهمترین موارد تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک است

تمامی قسمت های در معرض دید خلوت و بدون وسایل اضافه هستند تا شلوغ به نظر نرسند

تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک در نوع طراحی معماری هم مشهود است به نحوی که در سبک مدرن از طراحی باز استفاده می شود. به عنوان مثال بین آشپزخانه و سالن غذاخوری و پذیرایی، دیوار و بخش جداکننده وجود ندارد چون عقیده بر این است که باید گردش هوای آزاد و انتقال نور به خوبی برقرار شود

تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک در استفاده از نوع متریال هم به چشم می خورد. در سبک مدرن از متریال های طبیعی مثل فلزات، چوب های رنگ آمیزی نشده، فیبرهای طبیعی و چرم با رنگ طبیعی یا خنثی استفاده می شود. بنابراین ایجاد نقاط کانونی در خانه بسیار ساده است

ویژگی های طراحی دکوراسیون مدرن

0 / 5
سوالات پر تکرار
فرق طراحی و دکوراسیون مدرن و کلاسیک از جنبه های مختلف مثل نورپردازی، هزینه طراحی و اجرا، مبلمان، پنجره ها، پرده ها، رنگ ها، اکسسوری ها و غیره بررسی می شود.
مطرح کردن سبک خوب و بد در معماری کاملا غلط است و هر کدام اصول و ضوابط خاص خود را دارند و هدف تمامی آنها ایجاد محیطی آرامش بخش است. بسته به هدف شما، نوع اقلیم و محیط اطراف و بودجه ای که در نظر دارید باید سبک بهتر را انتخاب کنید.
با توجه به اینکه در سبک مدرن از شلوغی پرهیز می شود و اکسسوری ها و وسایل تزیینی حذف شده اند هزینه طراحی و اجرای ساختمان های با سبک مدرن کمتر است.
در سبک مدرن بر روی نورگیری طبیعی و در سبک کلاسیک بر روی نورپردازی تأکید زیادی دارند.
ثبت نظر

شماره تماس تنها برای ارتباط با شماست و در سایت منتشر نخواهد شد