ساخت ویلا در سبک های مدرن و کلاسیک و ایرانی با ارزانترین و سریع ترین روش با هزینه کم در تخصص گروه معماری آد است و از صفر تا صد همراه شماست.
در تعریف کلی ، ویلا به بنایی گفته می شود که در آن یک هماهنگی بسیار خوب بین ساختمان و طبیعت ایجاد گردد درست مثل اینکه بنای ساخته شده به عنوان عضوی از طبیعت پیرامون به حساب آید. استفاده از طرح مناسب نکته بسیار مهمی است که نقش بسیار زیادی در نتیجه نهایی در ساخت ویلا دارد.
ویلاها ساختمان های مسکونی هستند که اجرای آنها نیاز به هزینه زیادی دارد چرا که از تمامی امکانات رفاهی برخوردار بوده، استانداردهای جهانی و بهترین متریال ها برای ساخت آنها به کار می رود، بهترین زمین ها برای ساخت و ساز انتخاب می شوند، محوطه سازی گسترده و نماکاری ویژه انجام می شوند و غیره. بنابراین ساخت ویلا در کنار هزینه هنگفت نیاز به همکاری با شرکت ساخت و ساز حرفه ای دارد که در این زمینه سابقه موفق داشته باشد. در این مطلب قصد داریم در رابطه با نکات، اصول و ضوابط، مراحل و متریال های مناسب برای ساخت ویلا صحبت کنیم.
قبل از اینکه بررسی مراحل ساخت ویلا از صفر تا صد بپردازیم لازم است با اصول و ضوابط ساخت ویلا آشنا شوید. این اصول و ضوابط به همراه استانداردهای ساخت کمک می کنند تا کلیه مراحل به درستی طی شوند:
برنامه ریزی و تعیین هدف از ساخت ویلا بسیار مهم است. گاهی اوقات هدف از ساخت ویلا تنها تفریح است و در مواقع گرم سال به عنوان ییلاق استفاده خواهد شد و یا ممکن است هدف از ساخت ویلا در شمال محلی برای تفریح، خوشگذرانی و نزدیکی به دریا باشد. اما گاهی اوقات نیز هدف از ساخت ویلا زندگی و سکونت مستمر است. در تمامی این حالات انتظارات یک خانواده متفاوت است. حتی تعداد افراد خانواده و سن و روحیات آنها باید دخیل داده شوند.
انتخاب زمین مناسب در اجرای ویلاها اهمیت بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال برای ساخت ویلا در زمین شیب دار که بیشتر در مناطق کوهستانی با آن مواجه هستیم، انتخاب مکان مناسب که خطرات طبیعی به همراه نداشته باشد و امکان نشست زمین و ریزش سنگ و آوار به صفر برسد از مهمترین ضوابط ساخت ویلا کوهستانی است. همچنین شرکت طراحی و ساخت ویلا باید نسبت به زمین های عالی برای ساخت و ساز شناخت کافی داشته باشد. به عنوان مثال ساخت ویلا در لواسان و دماوند بخاطر زمین و آب و هوای مناسب محبوبیت زیادی دارد. غرب کشور بهترین نقطه ییلاقی برای تابستان هستند و ویلاسازی در کوهپایه های زاگرس محیطی اروپایی برای شما خواهند بود. پس از بررسی های معمار و نقشه بردار محل های مناسب گودبرداری و تسطیح سازی مشخص می شوند.
طراحی پلان معماری یکی از اصول مهم ساخت ویلاست چرا که به آن هویت بصری می بخشد و کارفرمایان می توانند ببینند که آیا طبق این نقشه و پلان، خواسته های آنها مرتفع می گردد یا خیر. آینده ویلا و شرایط آن، راه های دسترسی، شیوه دکوراسیون داخلی و خارجی و غیره کاملا مشخص شده و بررسی ها و تأییدهای لازم انجام می گیرند.
انتخاب سبک و تعیین ویژگی یک خانه خوب از نظر معماری باید قبل از طراحی پلان و معماری انجام شود. سبک معماری مشخص می کند که چه متریالی باید انتخاب کنید، نماکاری و طراحی داخلی و خارجی باید به چه صورت باشد، چطور باید مراحل پیش بروند و چه پیش نیازهایی لازم هستند و غیره.
اگر هم با انواع سبک معماری آشنایی ندارید حتما مقاله ای که در این رابطه نوشته شده را مطالعه کنید.
یکی دیگر از اصول مهم در چک لیست ساخت ویلا، توجه به المان های مختلفی است که برخی از آنها نقش تزیینی و دکوراتیو، بعضی در نقش ایجاد کننده هارمونی و توازن و بعضی هم در نقش روح بخشی و پویا نگه داشتن محل زندگی هستند. المان ها باید هم در فضای بیرون و محوطه و هم فضای داخلی مشخص شود مثل گلخانه، استخر، پاسیو، باربیکیو، جنس نما، عناصر تزیینی مثل مجسمه ها و غیره از این دست المان های مهم هستند.
اگر بخواهید یک ویلای با کیفیت و با امکانات رفاهی و آسایش بالا داشته باشید باید به تمامی مراحل و فرآیند اجرا توجه کنید تا به صورت درست و استاندار انجام شود. با توجه به این مراحل ،از نظر اقتصادی نیز ارزش ویلای شما بسیار بالا تر از ویلایی است که در آن توجهی به استاندارد و روند اجرا و فرآیند های آن نشده.بسیار مهم است که تمام اصول مقاوم سازی و طراحی به صورت استاندارد و درست رعایت و اجرا شود. برای ساخت ویلا مراحل مختلفی وجود دارد که تمامی آن ها باید به صورت درست و کامل انجام شوند.
سؤال مهمی از کارفرمایان که باید به عنوان شرکت معماری فعال در مدیریت ساخت با سابقه درخشان و موفق به آن پاسخ دهیم این است که چطور ویلا بسازیم؟ در اینجا قصد داریم ساخت ویلا صفر تا صد را توضیح دهیم پس با ما همراه باشید:
اولین و مهمترین مرحله گودبرداری است که میزان و مکان دقیق آن پس از بررسی شرایط زمین و محل احداث ویلا تعیین می شود. در گودبرداری تلاش می کنند تا به خاک سفت و کاملا بکر دست پیدا کنند که باید کاملا اصولی باشد.
دومین مرحله در چگونگی ساخت ویلا، بتن ریزی و ساخت سازه فونداسیون است و نوع و شیوه آرماتوربندی هم تعیین می گردد. سپس ویبراسیون و عملیات کیورینگ جهت خروج ذرات هوا و استحکام بالای سازه بتنی انجام می شوند. همچنین قبل از بتن ریزی باید نوع سازه را مشخص کرد که از نوع بتنی خواهد بود یا فلزی. برای بررسی کامل مقایسه اسکلت فلزی و بتنی به مقاله ای که در این خصوص نگارش کرده ایم مراجعه کنید.
سومین مرحله ساخت خانه ویلایی، دیوارکشی است که به فضای درونی و بیرونی ویلا شکل می دهد و در صورتی که با دقت و طبق اصول مهندسی انجام شود نه تنها مرزبندی ها را دقیقا مشخص خواهد کرد بلکه به زیبایی و مصرف انرژی به شکل بهینه نیز کمک خواهد نمود.
پس از دیوارکشی نوبت سقف زنی می رسد که نوع پوشش، فرم، جهت گیری و میزان حفاظت و پوشش در آن مهم است. پوشش سقف ویلا باید به گونه ای باشد که در برابر شرایط محیطی، آتش سوزی، زلزله و غیره مقاوم باشد و در عین حال با سبک طراحی ویلا نیز تناسب پیدا کند. در شمال ساخت ویلا سقف شیروانی دار رواج دارد تا بارندگی شدید سبب آسیب به سقف ویلاها نشود. پوشش هایی که امروزه اکثرا به عنوان سقف ویلاها استفاده می شود از جنس شنگل، دکرا، ورقی با طرح سفال، ایرانیت، پلی کربنات، آندولین و سفال طبرستان هستند.
نمای ویلا اولین بخشی است که از فاصله دور با مخاطب ارتباط برقرار می کند که اگر موفق باشد می توان گفت نصف پروژه معماری با موفقیت انجام شده و توانسته نیمی از رضایت ساکنین خانه را کسب کند. در طراحی نمای ساختمان باید به سبک معماری دقت کرد اگر سبک مدرن انتخاب کرده اید ما به شما ساخت ویلا شیشه ای را توصیه می کنیم، اگر سبک کلاسیک انتخاب نموده اید سنگ های آنتیک و گران قیمت را توصیه می کنیم. سایر متریال هایی که برای ساخت ویلا لاکچری و لوکس در مرحله نماکاری استفاده می شوند عبارتند از آجر، سیمان شسته، سیمان سیاه و سرامیک پرسلان هستند.
برای طراحی دکوراسیون داخلی ویلا که یکی از مراحل بسیار مهم به شمار می رود باید حتما از دکوراتورهای داخلی حرفه ای کمک بگیرید. دیزاین داخلی ویلا باید براساس سبک معماری باشد. توجه داشته باشید که باید نسبت به تفاوت طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی هم آگاه باشید تا از نیروهای متخصص کمک بگیرید.
طراحی لنداسکیپ یا طراحی نما که به عبارت دیگر محوطه سازی هم نام دارد از مراحل بسیار مهم در ساخت ویلا لوکس و دلپذیر به شمار می رود. در ساخت حیاط ویلا باید به عواملی مثل جنس خاک، فضای سبز، شرایط اقلیمی، نوع تزیینات و اکسسوری، همخوانی با نما، مسیرهای رفت و آمد و ماشین رو، المان های مختلف و غیره دقت ویژه داشت. ساخت ویلا استخردار ضوابط و اصول خاص خود را دارد همچنین اگر قصد ساخت ویلا باغ را داشته باشید باید به این موضوع دقت نمایید که بخش زیادی از محوطه باید درگیر فضای سبز باشد.
پس از بررسی نحوه ساخت ویلا و بررسی مراحل آن حتما متوجه شدید که به نحوی می توان گفت سنگ بنای کل عملیات انتخاب سبک معماری است. سبک های رایجی که برای ساخت ویلا استفاده می کنند عبارتند از:
طریقه ساخت ویلا کلاسیک در مرحله نماکاری، دکوراسیون داخلی و سقف اهمیت پیدا می کند. ویلاهای کلاسیک با ستون های بلند و کنده کاری شده با تزیینات زیاد در دکوراسیون داخلی و خارجی شناخته شده اند. در ساخت ویلاهای کلاسیک هزینه زیادی صرف خواهد شد چرا که علاوه بر متریال های گران قیمت و بسیار لوکس تأکید زیادی بر روی استفاده از اکسسوری و المان هایی است که لزوما کاربرد خاصی ندارند و صرفا تزیینی هستند.
طریقه ساخت ویلای مدرن با هزینه کمتر همراه است چرا که تمامی المان های تزیینی حذف شده و صرفا به جنبه کاربردی فضا اهمیت داده می شود. رنگ های روشن، متریال های مقاوم ولی نه لزوما آنتیک و بسیار لوکس، نورگیری عالی و جهت گیری مناسب برای سرمایش و گرمایش طبیعی و غیره از دیگر خصوصیات این سبک است.
اگر به دنبال ساخت ویلای تمام چوب هستید سبک روستیک یا روستایی مناسب شماست. از این سبک که برای ساخت ویلاهای جنگلی هم استفاده می کنند تمامی متریال ها از چوب هستند و فونداسیون نیز می تواند چوبی باشد. در ساخت ویلا جنگلی از چوب های مقاوم در برابر آتش سوزی و شرایط جوی و تولید کپک و قارچ استفاده می کنند. هدف از ساخت این ویلاها نزدیک شدن به دامان طبیعت و زندگی نزدیک با فضای درختان و جنگل است. با این حال این سبک چندان دوستدار محیط زیست نیست.
حتما در پروژه ساخت ویلاهای جدید دیده اید که با الهام از خانه های تاریخی و شکوه و عظمتی که معماری ایرانی در طی هزاران سال ایجاد کرده و حفظ نموده، جایگاه سبک سنتی در ویلاسازی روز به روز استحکام بیشتری پیدا کرده و طرفداران آن افزایش می یابد. در این سبک که به جنبه های زیبایی شناختی و هنرمندانه به موازات جنبه های معماری و مهندسی ارزش قائل هستند، یکی از زیباترین و دل انگیزترین سبک های معماری در طرح ساخت ویلا جدید است.
امروزه کارفرماها به دنبال این هستند که هزینه های ساخت ویلا را کاهش دهند و در سریعترین زمان ممکن نیز بتوانند طرح خود را پیاده سازی کنند در زمانی که قصد سرمایه گذاری کوتاه مدت داشته باشند. به همین دلیل ساختمان پیش ساخته بهترین گزینه است.
در این حالت پس از طراحی نقشه و پلان معماری ویلا، عملیات ساخت ویلا با کانتینر یا سازه های دیگری نظیر LSF و غیره به شرکت های مربوطه داده می شود و گروه معماری نیز وظایفی همچون طراحی، نظارت بر ساخت و اجرا را بر عهده خواهد داشت. این روش برای ساخت ویلا با کمترین هزینه و کاهش هزینه های مربوط به نیروی انسانی، گران شدن تدریجی مواد اولیه و تعمیرات و نگهداری بسیار گزینه عالی است.
ساخت ویلا پیش ساخته برحسب جنس و متریال سازنده به انواع مختلف تقسیم بندی می شود. ساخت ویلا با ساندویچ پانل یکی از آنهاست که فونداسیون دائمی برای آن در نظر می گیرند. ویلاهای پیش ساخته پانلی در حاشیه شهرها استفاده می شوند تا محدودیت فضایی پیدا نکنند. کارهایی نهایی سازی برای این نوع از ویلاهای پیش ساخته نظیر رنگ آمیزی و نصب تجهیزات و وسایل داخلی بیشتر از سایر مدل هاست.
راهکار بعدی برای ارزانترین روش ساخت ویلا، استفاده از سازه LSF است که در آن از متریال فولاد ولی از نوع سبک با روکش گالوانیزه استفاده می کنند. ساخت ویلا با سازه LSF در برابر زلزله مقاوم است و ورقه های فولادی هم با پیچ و مهره به یکدیگر وصل می شوند. مزیت دیگر ساخت ویلا با ال اس اف مقاوم ذاتی در برابر آتش سوزی و زنگ زدگی است.
از دیگر متریال هایی که برای سریع ترین روش ساخت ویلا کمک می گیرند می توان به پی وی سی، کانکس و کانتینر، مدل های پیچ و مهره ای، ساخت ویلا چوبی پیش ساخته از جنس سایپرس و آکاسیا و ساج و بلوط سفید، فایبرگلاس، قابل حمل، پیش ساخته بتنی یا ICP و فریم فولادی اشاره کرد.
حداقل هزینه ساخت ویلا برای ساختمان و ویلاهای پیش ساخته است که حدود چند صد میلیون تومان هزینه خواهند داشت. به طور کلی قیمت طراحی و ساخت ویلا به ویژگی هایی مثل وضعیت و شرایط زمین، شیبدار بودن و سختی پروژه، نوع ویلا، سبک معماری، تعداد طبقات و نفرات ساکنین، نوع محوطه سازی، نیاز به طراحی بام سبز یا روف گاردن، ساخت سازه های آبی مثل طراحی استخر و آبنما و غیره بستگی دارد.
شما می توانید برای همکاری با گروه آد در خصوص ساخت ویلا کم هزینه و اطلاع از هزینه ساخت ویلا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
به طور کلی کاربری ویلا با ساختمان های معمولی تفاوت دارد، زیرا ویلا ارتباط تنگاتنگی با طبیعت و محیط پیرامون خود دارد.لحظه ای که شما در یک ویلا هستید، برخلاف ساختمان های شهری و آپارتمانی ،هوایی پاکیزه تنفس کرده و احساس راحتی بیشتری میکنید.
اگر بخواهیم به صورت خلاصه مراحل ساخت ویلا و طراحی آن را درنظر بگیریم ، میتوان گفت مانند هر بنای دیگری ابتدا نیاز به نقشه دارید و سپس با گذراند مراحل ساخت ساز ویلا و اجرا آن،پروژه تکمیل میشود و ویلای شما آماده می گردد.
برای اینکه بتونید طرح مناسب و اقتصادی برای ویلا خود پیدا کنید حتما باید به آب و هوای منطقه و موقعیت زمین و انتخاب مصالح به کار رفته( چه در نمای داخلی و خارجی) بسیار توجه کنید.
• اولین مرحله در ساخت ویلا و یا هر سازه ای در نظر گرفتن یک طرح مناسب و همچنین برنامه ریزی دقیق و اصولی برای شروع پروژه و ساخت آن میباشد. (البته لازم به ذکر است انجام این قسمت بر عهده طراحان و مهندسین ناظر و معمار و همچنین گروههایی مانند استادکاران و تاسیسات و ... میباشد.)
• مرحله بعد، گود برداری است که در این مرحله ،محلی که قرار است پروژه در آن انجام شود به کمک نقشه بردار با گچ و ریسمان به صورت کامل مشخص و علامت گذاری می شود سپس بعد از اینکه فنداسیون بنا به طور کامل مشخص شد، عملیات گود برداری با نظارت و با استفاده از ماشین آلات و تجهیزات گود برداری انجام میشود.
• مرحله بعدی بتن ریزی و اجرای اسکلت سازه است که در این مرحله لازم است حتماً از بتن باکیفیت و مناسب استفاده کرد تا در نهایت بنای ساخته شده دارای استحکام و طول عمر بیشتری باشد و در برابر بلایای طبیعی مقاومت خوبی داشته باشد.توجه داشته باشید برای اجرای اسکلت و آرماتور بندی نیز لازم است از میلگردهای مقاوم و متناسب با نوع سازه استفاده گردد.
• مرحله بعدی دیوارکشی است که در این مرحله دیوارکشی چهارچوب ساختمان به علاوه ورودیو خروجی ها و همچنین سیستمهای تهویه و دیگر اجزای ساختمان به صورت کامل تقسیم بندی می شود.
• بعد از تمام شدن دیوار کشی ساختمان مرحله بعدی، اجرای مرحله سقف ویلا میباشد.
ما دو نوع سقف داریم که با توجه به موقعیت جغرافیایی پروژه، میتواند سقف معمولی و یا سقف شیروانی باشد که هرکدام دارای قابلیت ها و ویژگی های مخصوص به خود هستند.
جالب است بدانید سقفهای شیبدار، طراحی پیچیده تری نسبت به سقف های معمولی دارند.
• مرحله بعدی نما کاری است که در این مرحله از مصالحی مثل چوب ، سنگ و .... برای ساخت نمای ویلا استفاده میشود. در بیشتر مواقع در نمای بیرونی، از سنگ استفاده میشود، زیرا طول عمر بسیار بالاتری نسبت به مصالح دیگر داشته و هیچگونه فرسایشی در آن دیده نمیشود.
• مرحله بعدی نما و دکوراسیون داخلی است که بسیار مهم میباشد. به همین دلیل افراد متخصصی تحت عنوان "معمار طراحی داخلی"وجود دارند که میتوانند با استفاده از علم روز در زمینه دکوراسیون داخلی به طراحی نمای داخلی یک بنا بپردازند.
شاید شماهم به این فکر کنید ساخت ویلا یک پروسه پرهزینه است و فقط افراد خاصی از افراد جامعه توانایی ساخت آن را دارند، ولی این طور نیست و می توان با انجام چند کار ساده و توجه به برخی چیز ها هزینه ساخت ویلا را کاهش داد و دیگر نگران محدودیت بودجه نبود.لازم به ذکر است که ساخت یک ویلا با هزینه کمتر به معنای بی کیفیت بودن آن نیست.
دقت داشته باشید که حتما لازم نیست برای نمای ویلا خود از سنگهای گران قیمت مثل مرمر یا گرانیت استفاده کنید!زیرا این سنگها علاوه بر هزینه های بالا،اجرای زمانبری داشته و نیاز به نگهداریهای خاصی دارند.
این درحالی است که شما میتوانید از متریال های دیگری مانند آجر، بتن و سایر نماهای ترکیبی و ساخته شده به روشهای نوین که کیفیت، زیبایی و صرفه اقتصادی مناسبی دارند، استفاده کنید.همچنین میتوانید برای بخشهایی از ویلا که در معرض دید نیست (مانند زیر زمین، موتور خانه، انباری، تاسیسات و ...) از مصالح بازیافتی استفاده کنید.
به راحتی میتوان با در نظر گرفتن یکسری از مسائل اساسی، ویلایی با کیفیت و خاص داشت. به این مورد دقت داشته باشید که در ساخت ویلا، هزینه بالا منجر به داشتن ویلایی خاص نمی شود، بلکه رعایت نکات اساسی برای معماری ،دانش زیبایی شناسی،و در نظر گرفتن سبکی منحصربه فرد برای تمامی بخشهای ویلا و تناسب بین فضاهای مختلف آن است که باعث میشود ویلایی با کیفیت و خاص داشته باشید.
شماره تماس تنها برای ارتباط با شماست و در سایت منتشر نخواهد شد
آخرین مقالات
از طراحی و چیدمان