ساخت استخر

ساخت استخر نه تنها برای گرمای تابستان بلکه به دلیل خواص درمانی و تفریحی یکی از بخش های بسیار مهم و پایه ثابت در طراحی ویلاهاست. گروه معماری آد با امکان ساخت انواع استخر نظیر بتنی، فایبرگلاس، خاکی با روکش پلاستیکی و غیره از مرحله دیزاین تا کاشی کاری و طراحی محوطه اطراف استخر در کنار شماست.

نکات اجرایی ساخت استخر:

 با توجه به اینکه تفریحات آبی وخواص درمانی آن مورد توجه افراد زیادی درجامعه قرار گرفته است، بنابراین افراد زیادی به ساخت استخر روی آورده اند. ورزش های آبی و رواج آب درمانی چه آب سرد وچه آب گرم سبب شده که قوانین و مقررات خاصی برای این سازه مهندسی و مراحل ساخت آن وضع شود. ما دراین مقاله قصد داریم مراحل اجرای استخررا با شما به اشتراک بگذاریم.

در ساخت استخر، مراحل مختلفی طی می شود که هر کدام نیازمند رعایت اصول اجرایی است.

نمونه از استخر در حال ساخت توسط دفتر معماری آد

 

انواع استخر:

ساخت استخر به طور کلی به به چهار دسته تقسیم میشود:

  • استخر بتنی
  • استخر با مصالح بنایی
  • استخر فایبرگلاس
  • استخر خاکی با روکش پلاستیکی

 

  • استخربتنی:

ایمن ترین و در عین حال رایج ترین نوع استخر می باشد.

  • استخربا مصالح بنایی:

معمولا در استخرهایی با ابعاد کوچک تر استفاده می شود واز مصالحی مانند بلوک، آجروبتن دستی استفاده می شود که البته توصیه می شود تا حد امکان از این نوع استخر استفاده نشود.

  • استخر فایبرگلاس:

این نوع استخرها پیش ساخته هستند ودر کارخانه با ابعاد و اندازه وشکل و فرم دلخواه کارفرما تولید میشوند ومحل نصب استخر را خاک برداری می کنند ولوله کشی و برق کشی مورد استفاده را جا نمایی کرده و استخر فایبرگلاس را با جرثقیل درجای مورد نظر و پس ازنصب لولها و اتصال برق، درون خاک قرار می دهند.

 

  • استخرخاکی با روکش پلاستیکی :

و اما دسته ی آخرکه می توان با توجه به ابعاد واندازه آن نام دریاچه ی کوچک را نیز روی آن گذاشت.  این نوع استخرها معمولا برای کشاورزی استفاده می شوند وجنبه ی تفریحی ندارند. مراحل ساخت آن نیزبا توجه به ساخت استخرهای بالا ساده است. به این گونه که محل مورد نظر را باتوجه به ابعاد دلخواه خاک برداری می کنند و بستراستخر را رگلاژ میکنند. سپس با ورق های پلاستیک مخصوص که ضخامت آنها معمولا زیاد است، بستر و دیوارهای استخر را می پوشانند و پس از آن درون استخر را آب می ریزند.

 

در مراحل ساخت استخر، رگلاژ بستر استخر بسیار مهم است.

نمونه از استخر شیشه ای، ساخته شده توسط دفتر معماری آد

 

چه مراحلی پیش از ساخت استخر طی می شود؟

  • سبک معماری استخر
  • نوع استخر(روبازیا روبسته)
  • جانمایی استخرو موتورخانه
  • تهیه نقشه های دوبعدی و سه بعدی از استخر
  • اجرای آزمایش خاک و مقاومت آن
  • تعیین جنس متریال استخر،لوله واتصالات باتوجه به محیط
  • محاسبات عمرانی و تعیین نوع بتن و قطر میلگرد
  • محاسبه حجم خاک برداری
  • طراحی محیط اطراف استخر 
  • برآورد هزینه اولیه

 

 

چه مراحلی در حین ساخت استخر انجام می شود؟

1.نقشه برداری

2.خاک برداری

3.بتن مگر

4.آرماتوربندی وقالب گیری

5.لوله کشی وسیم کشی

6. بتن ریزی

7. کاشی کاری

8. دیزاین محوطه اطراف استخر

 

نقشه برداری استخر:

نقشه برداری قسمت مهم و دقیق ساخت هر سازه مهندسی می باشد، پس باید از افراد متخصص استفاده کرد. پیش از هرعملیات عمرانی باید محل دقیق سازه مورد نظربه دقت برسی شود که بتوان درست مانند نقشه های سازه ای و معماری پروژه انجام شود.پس پیش از خاک برداری محل دقیق استخربا گچ مشخص می شود و محل برای برداشت آماده می شود.

 

خاک برداری استخر:

این مرحله از ساخت استخریکی از مهمترین مراحل است زیرا ادامه هریک از مراحل پیش رو بستگی به این مرحله دارد.ابتدا باتوجه به تیپ خاک محل خاک برداری از ماشین آلات سنگین مانند بیل مکانیکی وکامیون واگر سطح مورد نظر سنگی بود از پیکور استفاده میشود.باتوجه به نقشه ها ابعاد مورد نظر برداشت می شود و سطح را پس از اتمام برداشت باتوجه به معماری استخرسطح را تسطیح ورگلاژمیکنیم وآماده بتن مگر میشویم.

 بتن مگر:

در این مرحله پس از تسطیح و رگلاژ خاک، به ضخامت 10سانتی متر بتن مگرمیریزیم که معمولا ازمقاومت فشاری پایینتری نسبت به بقیه المانهای سازه برخورداراست. هدف ازریختن بتن مگر در کف استخراین است که بتن های سازه ای که در مراحل بعدی ریخته میشوند، مستقیما با زمین برخورد نداشته باشند زیرا خاک ،آب بتن را میکشد ودر اصطلاح آن را پوک می کند پس به همین جهت از بتن مگر استفاده می شود.

 

آرماتوربندی وقالب گیری:

پس از بتن مگرآرماتوربندی انجام می شود، به گونه ای که طبق نقشه ها آرماتورها در طول و عرض جای گذاری می شود ودر جاهایی هم هرشاخه از میلگردها نیازاست که به اندازه های مختلف در بیاوریم و درون پی جای گذاری کنیم .پس از بستن و کلاف کردن میلگردها، قالب بندی را باتوجه به کاور بتن ونقشه های اجرایی انجام می دهیم.

 

یکی از مراحل ساخت استخر پیش از بتن ریزی، قالب بندی و آرماتوربندی است.

تصویری از قالب بندی استخر در حال ساخت توسط دفتر معماری آد

 

لوله کشی وسیم کشی

قسمتی مهم که در آن باید دقت زیادی کرد جای گذاری لوله هاست.باید طبق نقشه های تاسیساتی که قبلا مهندس تاسیسات تهیه کرده لوله های تخلیه ،اسکیمرها وشیرهای دو و سه طرفه و پمپ اصلی ورود و خروج آب وتصفیه آب را جا نمایی کرد.پس حتما توصیه می شود ازمتخصصان خبره،باسابقه وباتجربه استفاده کنید.

 

در اجرای استخر پس از بتن ریزی، هنگامی که بتن خود را گرفت، می توانیم قالب ها را باز کنیم.

نمایی از استخر پس از بتن ریزی توسط دفتر معماری آد

 

بتن ریزی:

پس از انجام مراحل بالا نوبت به بتن ریزی درون قالب ها می رسد. برای انجام بتن ریزی نیاز داریم که حجم بتن را بدانیم و طبق آن به شرکت های بتن آماده سفارش بتن دهیم. شرکت بتن به وسیله تراک میکسر بتن سفارشی را در محل مقررمی آورد و بتن را درداخل قالب ها می ریزیم. در فاصله ی بتن ریزی از خود بتن مصرفی در پروژه نمونه برداری می کنیم و نمونه ها را به شرکت های آزمایش بتن می فرستیم تا از استاندارد بودن بتن مصرفی اطمینان حاصل کنیم.

 

یکی از مراحل ساخت استخر بتنی، بتن ریزی و باز کردن قالب ها است.

اجرای بتن استخر توسط دفتر معماری آد

 

کاشی کاری:

در آخرین مرحله از اجرای استخر، کاشی کاری انجام میدهیم. باتوجه به سبک معماری استخرکاشی مورد نظر را انتخاب میکنیم و حتما در نظر داشته باشید که این مرحله ظرافت خاصی دارد و هر کس به آن استخرنگاه کند اولین چیزی که به چشمش میخورد کاشی کاری استخر است، پس باید از افراد کارکشته و متخصص در این امر استفاده شود.

 

یکی از مراحل ساخت استخر، کاشی کاری است که نیاز به ظرافت خاصی دارد.

نمونه از کاشی کاری استخر در حال سخت توسط دفتر معماری آد

 

دیزاین محوطه اطراف استخر:

این قسمت هم به زیبایی استخرکمک زیادی میکند پس حتما در طراحی محوطه و لنداسکیپ دقت کافی را داشته باشید. حتما توجه داشته باشید که با توجه به طراحی ویلا،محوطه و استخر، طراحی اطراف استخررا انجام دهید.

درپایان مراحل بالا استخر را ازآب پر میکنیم وآب بندی آن را چک میکنیم، توجه داشته باشید که اگر استخر سرپوشیده دارید باید به موارد زیر نیز توجه کنید:

_سیستم های تهویه

_سیستم گرمایشی وسرمایشی

_سیستم های تصفیه ی آب استخر و جکوزی

_سیستم صوتی والکتریکال

_سیستم نورپردازی 

 

 

 

توجه به ساخت اصولی استخر:

توصیه ی آخربه شما این است که فرقی نمی کند که برای خودتان یا کارفرما استخر را می سازید، باید همواره استانداردهای مورد نظر در این سازه را ارعایت کنید و اصول ساخت استخر را همواره سرلوحه کار خود قرار دهید تا بتوانید استخری زیبا و استاندارد داشته باشید وحتما توصیه می شود که از گروهی متخصص در امور اجرای استخر کمک بگیرید

ثبت نظر

شماره تماس تنها برای ارتباط با شماست و در سایت منتشر نخواهد شد

آخرین مقالات

از طراحی و چیدمان
زیباترین خانه های ایران ادامه مطلب
سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران ادامه مطلب
معماری پست مدرن چیست ادامه مطلب
اطراف تهران کجا زمین بخریم ادامه مطلب
بهترین شهرک های شمال ادامه مطلب
طراحی ویلا لوکس و لاکچری ادامه مطلب
طراحی معماری چیست؟ ادامه مطلب
سبک مینیمال چیست؟ ادامه مطلب
برج های تهران ادامه مطلب
طراحی ویلا تریبلکس ادامه مطلب