نمای کلاسیک

نمای کلاسیک که به نمای رومی نیز معروف می باشد یکی از برجسته ترین نماهای ساختمان سازی محسوب میشود. در همه جای دنیا علاقه مندان زیادی را دارا می باشد. حتی تا جایی که کشورهایی مانند آمریکا نماهای ساختمان های اداری خود را به سبک نمای کلاسیک می سازند.

طراحی نما کلاسیک در کشور ما متاسفانه دچار دست کاری هایی شده که اصالت این نوع سبک نما را از بین برده که باید از آن به صورت یک فاجعه در طراحی کلاسیک نام برد . یکی از دلایلی که باعث ایجاد فاجعه در این نوع سبک شده استفاده از کامپوزیت است.

نمای کلاسیک به چه نمایی گفته می شود ؟

نمایی که اکنون به آن نمای کلاسیک می گوییم برگرفته از نمای کلاسیک روم و یونان قدیم و یا سبک معماری نئوکلاسیک می باشد.

امروزه این نوع سبک نماها هم برای ساکنان و هم برای بینندگان از بیرون باعث ایجاد حسی ابهت دار ومرفه بودن می شود و علاقه مندان زیادی را به خود اختصاص داده است.

تصویری از نمای کلاسیک که در آن از سبک نمای کلاسیک روم باستان الهام گرفته شده است.  این نوع سبک نما به دلیل نورپردازی های گسترده در هنگام شب بدون توجه به ساختمان های اطرافش به هیچ عنوان در قسمت های پرتراکم شهری مناسب نیست

نمونه ای از سبک نمای کلاسیک روم باستان و یا یونان قدیم 

ویژگی های سبک نمای کلاسیک :

• هماهنگ بودن و تناسب داشتن از ویژگی های اصلی طرح کلاسیک است.

• تقارن داشتن در فاصله بین ستون ها و پنجره ها

• داشتن ستون های با ارتفاع زیاد در قسمت ورودی ساختمان

• داشتن ستون های سنگی که تزیین شده است.

• داشتن سقف های بلند

• داشتن پنجره هایی که از کف تا سقف ادامه دارند و به قسمت های کوچکتر تقسیم می شوند.

• داشتن پنجره های قوس دار و یا صاف که بلند هستند.

• داشتن خط های منحنی شکل که حس اصیل بودن را به انسان می دهد.

• استفاده از سرستون ها و مجسمه های سنگی و کتیبه ها.

شیوه ها و روش های سبک نمای کلاسیک

معماری نمای کلاسیک به شیوه های دوریک،یونیک،کرنتین هستند که از اجزای بدن انسان الهام گرفته شده اند.

معماری کلاسیک دوریک : ساختمان های رسمی که از سطح زمین کمی بلند تر هستند و ستون هایش از پایین به بالا باریک می شود و در قسمت وسط آن محدب می شود و سرستون نیز ساده می باشد . نسبت ارتفاع یا طول به قاعده 6 به 1 است .

معماری کلاسیک یونیک : دارای ستون بلند و باریک و سر ستون به صورت پیچ خورده و مانند حلزون است . و نسبت ارتفاع به قاعده در این نوع سبک 1 به 18 است و تعداد شیارهایی که روی بدنه ستون قرار دارد 26 عدد است . 

معماری کلاسیک کرنتین : در این سبک سر ستون ها به شکل کاسه زنگی که رو به بالاست قراردارد و برای اولین بار از این سبک ستون ها در معبد ها استفاده شد.

تصویری از نمای شیوه ی یونیک کلاسیک در معماری که در آن سر ستون ها به صورت پیچ خورده و مانند حلزون است

نمای معماری یونیک کلاسیک

مصالح به کار برده شده در نمای کلاسیک :

سنگ هایی مانند تراورتن ، مرمر و گرانیت از سنگ هایی است که در این نوع معماری و سبک نما استفاده می شود و همچنین از مصالح جدید مانند بتن الیاف شیشه ای هم در این نوع سبک استفاده می شود. حتی برای نمای کلاسیک می توان از سیمان سفید استفاده کرد.

هزینه نمای کلاسیک 

هزینه ی نماهای کلاسیک مسلما بسیار بالاست . یکی از دلایل بالا بودن هزینه های نمای کلاسیک به کار بردن سنگ در آن است که قیمت سنگ بالاست و نیازمند نیروی متخصص نیز می باشد. در صورتی هم که از سیمان سفید استفاده شود نیز نیازمند کارگر ماهر و متخصص می باشد که قطعا کیفیت و استحکام سنگ را نیز نخواهد داشت . 

عیوب طراحی نمای کلاسیک 

• بالا بودن هزینه ساخت آن

• پایین بودن ایمنی آن در برابر زلزله و ضربه های جانبی 

جمع بندی 

با افزایش درخواست و تقاضای افراد برای نمای کلاسیک ،طراحی نما از حالت تجملاتی و لوکس به حالت غیر اصیل و ساده تر انتقال پیدا کرده است که این امر یک معضل و فاجعه در معماری می باشد.

از گذشته تا به امروز به علت بالا بودن هزینه های طراحی نمای کلاسیک و ساخت و اجرای آن و استفاده  از مصالح و متریال با کیفیت و بالا بودن وسعت و پهنای ساختمان های با نمای کلاسیک این بنا ها بیشتر مختص قشر های مرفه جامعه بوده است که امروزه با ادغام طراحی نمای کلاسیک با مصالح بی کیفیت و عدم استفاده استاندارد از آن ها به نمای کلاسیک آسیب جدی وارد شده است.

ثبت نظر

شماره تماس تنها برای ارتباط با شماست و در سایت منتشر نخواهد شد

آخرین مقالات

از طراحی و چیدمان
زیباترین خانه های ایران ادامه مطلب
سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران ادامه مطلب
معماری پست مدرن چیست ادامه مطلب
اطراف تهران کجا زمین بخریم ادامه مطلب
بهترین شهرک های شمال ادامه مطلب
طراحی ویلا لوکس و لاکچری ادامه مطلب
طراحی معماری چیست؟ ادامه مطلب
سبک مینیمال چیست؟ ادامه مطلب
برج های تهران ادامه مطلب
طراحی ویلا تریبلکس ادامه مطلب