انواع و روش های اجرای نمای شیشه ای

یکی از رکن های اصلی طراحی نما ی شیشه ای استفاده از شیشه می باشد. ویژگی هایی مانند شفافیت،عبور نور و ... شیشه باعث افزایش استفاده از شیشه در معماری سنتی می باشد. 

اگرنمای ساختمانی داراری 60 درصد شیشه باشد به آن نمای شیشه ای می گویند. نمای شیشه ای عایق و کنترل کننده ی صدا خوبی است. در اجرا و ساخت نمای شیشه ای باید بدانیم شیشه اضافات کمتری نسبت به مصالح دیگر دارد.

نمای شیشه ای ویژگی هایی مانند شفافیت،عبور نور و همچنین بهره مندی از روشنایی کافی دارد. نمای شیشه یکی از نما های مدرن است و کاربرد زیادی در ساختمان های اداری و تجاری دارد و در نماهای مسکونی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از نمای شیشه ای باعث شده که افراد ساکن در این بنا ها از نور و روشنایی خوب و کافی بهره مند شوند

تصویری از یک ساختمان با نمای شیشه ای 

انواع نمای شیشه ای ساختمان ها ، فواید و عیب های هر کدام : 

استفاده از نمای شیشه ای علاوه بر اینکه زیبایی خاصی به ساختمان می بخشد باعث بهره بری کافی از نور و روشنایی نیز می شود.

در ادامه انواع نماهای شیشه ای را معرفی می کنیم.

نمای شیشه ای فریم لس 

در طراحی نمای شیشه ای ساختمان از نوع فریم لس این گونه است که سطح نما به وسیله پروفیل هایی که فلزی هستند شبکه بندی می شوند و فریم نما داخل شبکه ها قرار می گیرد. در این نوع نمای شیشه ای فریم ها دارای لاستیک های مخفی هستند که برای هوابندی و آب بندی به کار می روند. 

روش اجرای نمای شیشه ای به روش فریم لس این گونه است که درآن شیشه ها با فاصله ی کمی نسبت به همدیگر قرار می گیرند و عنصر اضافی در آن وجود ندارد و تنها به وسیله ی چسپ سیلیکون آب بندی می شوند. در این سیستم نما به صورت یکپارچه تری دیده خواهد شد.

از جمله فواید نمای شیشه ای فریم لس ظریف بودن فریم نگهدارنده شیشه از قسمت خارج آن و همچنین امکان استفاده از بازشو مخفی در نما ، نصب آسان شیشه و تعویض آسان آن و اینکه تنش های سازه بر شیشه انتقال پیدا نمی کند و هر کدام از فریم ها به صورت مستقل در برابر زلزله عمل می کند و از رنگ های مختلفی می توان در نما استفاده کرد.

در نمای شیشه ای فرم لس شیشه ها با فاصله ی کمی از همدیگر قرار می گیرند

تصویری از نمای شیشه از نوع فریم لس

نمای شیشه ای کرتین وال

در نمای کرتین وال از ترکیب پروفیل های آلومینیومی که به عنوان سازه نما به کار برده می شود

با لاستیک های آب بندی و هوابندی و اتصالات نصب ساخته می شود. در طراحی این نوع نما ضخامت های شیشه ی دوجداره از 18 تا 40 میلیمتر قابلیت نصب دارد.

یکی از فواید نمای کرتین وال این است که فشار باد و فشار مرده بر روی نمای ساختمان به وسیله ی نرم افزارهای اختصاصی قابل محاسبه می باشد و ایمنی این نوع نما در برابر خطرهای جوی بسیار زیاد است.

همچنین وارد نشدن رطوبت و سرو صدا به علت شیشه های 2 یا 3 جداره و عایق حرارتی بودن از مزایای این نما به شمار می رود.

روش اجرای کرتین وال به این صورت است که در ابتدا پروفیل های آلومینومی به نام مولیون به صورت عمودی به وسیله ی براکت های خاص و رولبولت ها یا جوش به سازه متصل می شود و سپس پروفیل های عمودی به نام ترنزوم به وسیله ی قلمه های خاص بر روی پروفیل های عمودی قرار می گیرند و اجرا می شوند.

نمای شیشه ای اسپایدر

طراحی نمای شیشه ای اسپایدر به وسیله ی شیشه ی لمینت شده ای است که دو لایه شیشه سکوریت 6 میلیمتری درجه اول دارد و لایه طلقی1.52 میلیمتری بین دو شیشه سکوریت قرا می گیرد. نمای شیشه ای اسپایدر کمترین استفاده از فلز ها و به نسبت نما های دیگر بالاترین ایمنی را دارا می باشد.

روش اجرای نمای شیشه ای اسپایدر به گونه ای است که قطعه هایی مانند چنگگ وجود دارد که شیشه ها را در کنار همدیگر نگهداری می کنند. در این نوع نما ستون ها و همه ی قطعات قابل دید و نمایان است و همین امر باعث زیبا به نظر رسیدن این نوع نما می شود.

از فواید نمای شیشه ای اسپایدر می توان به انعطاف پذیر بودن ، شفاف بودن ، نصب آسان و دوام بالای آن ، ضد زنگ بدن و ظاهر خاص آن اشاره کرد.

نکته های ایمنی نماهای شیشه ای :

در اجرای نمای شیشه ای باید نکات زیر را مورد توجه قرارداد.

• برای ساخت نماهای شیشه ای از شیشه های معمولی استفاده نمی شود زیرا در هنگام شکستن به قطعه های بسیار ریزی تبدبل می شوند که احتمال پرت شدن آن ها وجود دارد که باعث آسیب رسیدن به افراد می شود.

• اگر در اجرای نما از شیشه سکوریت استفاده شود برعکس شیشه های معمولی موقع شکستن اگرچه خورد می شوند اما احتمال پرت شدن آن وجود ندارد و به نسبت شیشه های معمولی ایمنی بیشتری را دارا می باشد.

• در هنگام استفاده از شیشه لمینت در اجرای نمای شیشه ای اگر ضربه ای به شیشه لمینت برخوردکند ، مانند شیشه ی ماشین خورد و پرت نمی شوند چون لابه لای آن از نوعی چسپ مخصوص استفاده شده است. به همین دلیل از شیشه لمینت در ساخت نمای شیشه ای بهترین گزینه و انتخاب است.

جمع بندی

در این مقاله به بحث در مورد انواع نمای شیشه ای پرداختیم از جمله نمای شیشه ای فریم لس که ظرافت در دید فریم نگهدارنده آن از خارج و نصب آسان آن از ویژگی های مهم و بارز آن بود، از ویژگی های مهم نمای کرتین وال نیزمحاسبه شدن فشار باد و بار مرده با یک سری از نرم افزار های خاص و ظاهر زیبای آن می توان اشاره کرد.همچنین نمای شیشه ای اسپایدرکه از ویژگی های آن می توان شفاف بودن ، انعطاف پذیر بودن و با داوام بودن آن نام برد. در ساخت و اجرای نمای شیشه ای نکته های ایمنی مهمی وجود دارد که آن ا راهم مورد بحث قرار دادیم امیدواریم که مورد توجه قرار گرفته باشد.

ثبت نظر

شماره تماس تنها برای ارتباط با شماست و در سایت منتشر نخواهد شد

آخرین مقالات

از طراحی و چیدمان
زیباترین خانه های ایران ادامه مطلب
سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران ادامه مطلب
معماری پست مدرن چیست ادامه مطلب
اطراف تهران کجا زمین بخریم ادامه مطلب
بهترین شهرک های شمال ادامه مطلب
طراحی ویلا لوکس و لاکچری ادامه مطلب
طراحی معماری چیست؟ ادامه مطلب
سبک مینیمال چیست؟ ادامه مطلب
برج های تهران ادامه مطلب
طراحی ویلا تریبلکس ادامه مطلب