روش ها و نحوه ی اجرا و ساخت نمای آجری

آجرها مصالحی هسنتد که در ایران از دیر باز استفاده ی فراوانی داشتند که محبوبیت و کاربرد این مصالح بیشتر به علت فراوانی خاک مخصوصا خاک رس در کشور ماست.

همچنین ایرانی ها در گذشته از خشت های گلی که یکی از نمونه های قدیمی آجرهای امروزی هستند به عنوان نمای آجری استفاده می کردند.

امروزه طراحی نمای آجری پیشرفت های بسیاری داشته و طراحان نماهای زیبایی از نمای آجر خلق کردند اما ساخت و اجرای نمای آجری نیازمند نیروی متخصص و ماهر است. از این نوع نماها بیشتر در ساختمان های مسکونی استفاده می شود.

روش های اجرای نمای آجری 

با پیشرفت علم و تکنولوژی مخصوصا در عرصه معماری آجرها با انواع مختلف ،طرح ها و شکل ها به وجود آمده اند که علاوه برآن روش های اجرایی متفاوتی نیز به وجود آمده است که از مقاومت بالاتری برخوردار هستند از جمله روش های اجرایی نمای آجری می توان موارد زیر را نام برد:

• روش ملاتی اجرای نمای آجر

• روش چسپی اجرای نمای آجر

• روش خشک اجرای نمای آجر

اجرای روش ملاتی نمای آجر

بیشترین و قدیمی ترین روش اجرای نمای آجری روش ملاتی می باشد که با استفاده از ملات ماسه سیمان است. که در این روش نیازمند محاسبه مهندسی خاصی نیست و استادکاران ، با تجربه خود می توانند این نما را اجرا نمایند.

در این روش عیب های ساختمان به وسیله ملات ماسه و سیمان پوشانده می شود که باعث یک دست شدن سطح دیوار می شود. از معایب این روش سرعت پایین اجرای آن است.

در اجراهایی که زمان آن محدود می باشد نباید از این روش استفاده کرد زیرا ملات ها برای اینکه خشک شوند و اجرا بی عیب و نقص تر انجام شود نیاز به زمان دارد. در این روش باید ظرافت خاصی در آن رعایت شود زیرا دوغاب و ملات ها سبب کثیف شدن نما می شود.همچنین این روش از پرتی زیادی برخوردار است.

معایب اجرا نما به روش ملاتی 

هر روش اجرایی هم مزایا و هم معایب دارد که می تواند در اجرا یک نمای خوب موثر باشد از جمله این معایب :

• سرعت پایین اجرای آن

• پرتی زیاد مصالح 

• ظرافت زیاد در اجرای آن که نما کثیف نشود 

• در صورتی درست اجرا نشود استحکام آن پایین می آید.

مزایای اجرای نما به روش ملاتی 

• این روش از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته حال به چند مورد از مزایای این روش می پردازیم :

• هزینه ی کم در اجرای آن

• نیازمند محاسبه ی خاص و مهندسی ندارد و اجرای آن به راحتی انجام می شود.

تصویری از نمای آجری به روش ملاتی که در آن نیاز به نیروی متخصص نمی باشد.

نمونه ای از اجرای نمای آجری به روش ملاتی 

اجرای روش چسبی نمای آجر

مهمترین چیز در اجرای این روش انتخاب چسپ مخصوص می باشد . چسپ در این روش به صورت ارتجاعی و الاستیک عمل می کند و باعث خنثی شدن ضربات وارده به دیوار اصلی ساختمان و نما می شود. نکته ای که در این روش بسیار با اهمیت است این است که زیر سازی در این روش باید به صورت یکدست با چسپ پوشانده شود. ضخامت چسپ به کار رفته باید از 3 تا 7 میلیمتر بیشتر نشود. زیرا هنگام بارندگی آب به داخل نما نفوذ پیدا نکند.چسپ ها از رسیدن آب به دیوار اصلی ممانعت می کنند. اما قبل از آن باید در سطح دیوار پلاستر سیمانی اجرا شود که پلاستر سیمانی یک لایه ای است که از ملات سیمان ساخته شده که یکدست بر روی دیوار کشیده می شود و باعث می شود از نفوذ رطوبت به دیوار اصلی جلوگیری کند.در این روش بند کشی درست مابین آجرها نیز بااهمیت است چرا که از نفوذ رطوبت جلوگیری می کند.

در نمای آجری به روش چسپی ضخامت چسپی که به کار می رودنباید از 3 تا 7 میلیمتر بیشتر شود.

تصویری از نمای آجری به روش چسپی 

اجرای نما به روش خشک

در این روش از هیچ ملات و چسپی استفاده نمی شود و قطعه ها به وسیله ی پیچ و ریل و قطعه های فلزی در  اجرا می شود. در این روش ابتدا عایق حرارتی و بعد چهارچوبی که به عنوان نگهدارنده آجر است را روی دیوار اصلی قرار می دهیم. چهارچوبی که استفاده می شود می تواند از جنس چوب و فولاد و آلومینیوم باشد. در مرحله ی بعدی آجرها را با فاصله روی چهارچوب محکم می کنیم.

مزایای اجرای نما به روش خشک

این روش یکی از روش های جدید می باشد که امروزه متقاضیان زیادی را دارا می باشد.

حال به بعضی از مزایای آن می پردازیم:

• وزن کم این نما باعث مقاومت در برابر زلزله شده و همچنین زمان وقوع زلزله خرابی کمتری به بار می آورد.

• در صورتی که بخشی از نما به مرور زمان آسیب دیده باشد می توانیم تنها قالب های آجری همان قسمت را تعمیر و یا تعویض کنیم.

• این روش پرتی بسیار پایین دارد.

• سرعت در اجرای این روش بالاست.

• مقاومت آن بالاست.

• نیازمند نیروی ماهر نیست.

• بعد از اینکه ساختمان را تخریب کردیم هم از بست ها ،قطعه های فلزی ،چهارچوب و قالب های آجری آن می توانیم استفاده کنیم و یا بازیافت کنیم.

معایب اجرای نما به روش خشک

با این که این روش مزایای زیادی دارد ولی نمی توان گفت که هیچ معایبی در آن وجود ندارد. حال به معایب آن می پردازیم.

• هزینه ی بالای اجرای آن 

• در صورتی که اجرا اصولی نباشد باعث می شود آجرهای نما کنده شود.

در روش نمای آجری به روش خشک سرعت اجرا بالاست.

نمونه ای از نمای آجری به روش خشک

نحوه و روش بند کشی نمای آجری

تا کنون در مورد 3 روش نمای آجری بحث کردیم . یکی از عامل هایی که بر روی زیبایی نمای آجری تاثیر بسزایی دارد بندکشی آن می باشد.

اکثرا بند کشی های تیره برای آجرهای روشن تر استفاده می شود و بند کشی های روشن برای آجرهای تیره تر استفاده می شود تا با این روش جلوه ونمای آجر بیشتر مشخص شود.

بندکشی آخرین مرحله از نمای آجری است که باید با دقت بسیار زیاد اجرا شود تا بهترین نتیجه را از خود برجای گذارد بعد از بند کشی با توجه به شرایط آب و هوایی آب پاشی باید روی بندها انجام شود.

جمع بندی

ابتدا ازاین که تا آخر این مقاله با ماهمراه بودید از شما نهایت تشکر را داریم. اکنون خلاصه ای از مواردی که مورد بحث قرار دادیم را برای شما بیان می کنیم.

یکی از پر کاربردترین نماها نمای آجری است امروزه طراحی نمای آجری پیشرفت بسیاری کرده و طراحان ،طرح های زیبای بسیاری را خلق کرده اند ، اجرا و ساخت نمای آجری هم به سه روش صورت می گیرد. 

اجرای نما به روش خشک ، اجرای نما به روش چسپی ، اجرا نما به روش ملاتی. همچنین یکی از عامل هایی که باعث زیباتر به نظر رسیدن نمای آجری می باشد بندکشی می باشد.

ثبت نظر

شماره تماس تنها برای ارتباط با شماست و در سایت منتشر نخواهد شد

آخرین مقالات

از طراحی و چیدمان
زیباترین خانه های ایران ادامه مطلب
سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران ادامه مطلب
معماری پست مدرن چیست ادامه مطلب
اطراف تهران کجا زمین بخریم ادامه مطلب
بهترین شهرک های شمال ادامه مطلب
طراحی ویلا لوکس و لاکچری ادامه مطلب
طراحی معماری چیست؟ ادامه مطلب
سبک مینیمال چیست؟ ادامه مطلب
برج های تهران ادامه مطلب
طراحی ویلا تریبلکس ادامه مطلب