دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی و حمام یکی از مهمترین بخش های دکوراسیون داخلی هر خانه، اداره و ساختمان محسوب می شود که متأسفانه چندان به آن توجهی نمی شود. سرویس بهداشتی یکی از فضاهای بسیار پر رفت و آمد، پرکاربرد و با استفاده زیاد در طول شبانه روز است. برخلاف تصور برخی افراد که تنها باید به تمیزی آن اهمیت داد تا سلامت افراد آسیب نبیند، زیبایی دکوراسیون آن هم مهم است تا اثر مثبت بر روحیه افراد بگذارد. از طرفی هر گونه کوتاهی در دکوراسیون سرویس بهداشتی به دکوراسیون و معماری کلی خانه شما هم لطمه وارد خواهد کرد. بنابراین قبل از هر چیز ابتدا توصیه می کنیم با اهمیت دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی، اصول و ضوابط و سبک های مختلف آن آشنا شوید و اگر هم تجربه ندارید از تجربه و سابقه شرکت های معتبر در طراحی، ساخت و دیزاین کمک بگیرید.
همانطور که در صحبت های ابتدایی نیز توضیح دادیم دکوراسیون داخلی سرویس های بهداشتی اهمیت چند جانبه دارد. علاوه بر اینکه باید به تمیزی و زیبایی این دکوراسیون اهمیت داد، باید به اصول، نحوه چیدمان، رنگ و سایر مسائل نیز دقت زیادی کرد. در این قسمت قصد داریم به جنبه های مختلف اهمیت دکوراسیون سرویس بهداشتی بپردازیم.
در طراحی سرویس بهداشتی وسایل و اکسسوری های مختلفی که امروزه برای رفاه و آسایش و کارایی هر چه بیشتر آن استفاده می شوند در نظر گرفته می شود. تمامی این وسایل و اکسسوری ها از قبیل شیرآلات، روشویی، توالت فرنگی، کنسول و کابینت دستشویی، آینه های مختلف و غیره نشانه اهمیت بالای دکور برای سرویس بهداشتی است.
به کمک اصول دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی می توان نحوه قرارگیری هر یک از لوازم و وسایل را به درستی مشخص کرد. قرارگیری صحیح هر یک از این وسایل و ارتباط صحیح این وسایل نسبت به یکدیگر نه تنها به زیباتر شدن این فضا بلکه به تأثیرگذاری بهتر آن کمک می کند.
یکی از مواردی که اهمیت دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی را بیش از پیش مشخص می کند اصولی است که برای نورپردازی این فضا در نظر می گیرند. نورپردازی با المان های مختلف به القای هر چه بیشتر و بهتر آرامش افراد کمک خواهد کرد.
یکی دیگر از دلایل اهمیت بالای دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی تأکید بر وجود بخش هایی مثل کابینت روشویی است که در طرح و مدل های مختلف نصب می شوند. به کمک کابینت های روشویی می توان به چیدمان لوازم مختلف نظم خاصی بخشید و ابزارهای مدنظر را داخل آن قرار داد. از طرفی به کمک طراحی های مختلف و رنگ های گوناگون کابینت روشویی به راحتی می توان سبک دکوراسیون سرویس بهداشتی را مشخص نمود.
سرویس بهداشتی خانه مستقیم و غیر مستقیم با بخش های مختلف خانه در ارتباط است. برخی از خانه ها سرویس بهداشتی در اتاق خواب دارند که نحوه طراحی و ساخت آن با سرویس بهداشتی هایی که در پذیرایی هستند متفاوت است. دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی جدای از سبک طراحی داخلی فضای کلی خانه نیست به همین دلیل اهمیت طراحی سرویس بهداشتی در پیوسته بودن تمامی قسمت ها بوده و این هماهنگی همه جانبه را مشهود می کند.
با توجه به اینکه حمام و دستشویی و به طور کلی سرویس بهداشتی یکی از فضاهای بسیار پر رفت و آمد است بنابراین مهم است که تأثیر اولیه خوبی روی ساکنین و مهمانان بگذارد مخصوصا که دکوراسیون و محیط آن جدای از فضای کلی ساختمان نیست.
یکی از اثرات مهم فضای سرویس بهداشتی این است که گاهی اوقات افراد می توانند با یک دوش و وقت گذرانی در این فضا زندگی شلوغ و روز سخت خود را سپری کنند. اما زمانی این اتفاق رخ خواهد داد که دکوراسیون داخلی آن بتواند چنین حسی را منتقل کند که اهمیت این موضوع را مشخص می سازد.
طراحی و دکوراسیون سرویس بهداشتی به ساکنین خانه اجازه می دهد تا از فضای موجود بیشترین بهره وری را ببرند که اگر افراد حرفه ای در این زمینه مشغول به کار شوند قطعا تأثیرگذار است. در ادامه اصول و نکات دکوراسیون سرویس بهداشتی کوچک را نیز خواهیم گفت.
هر چقدر طراحی دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی حرفه ای تر و اصولی تر انجام شود تأثیر بیشتری روی افزایش ارزش ملک خواهد گذاشت. سرویس بهداشتی که از فضا به درستی استفاده نشده باشد، شلوغ به نظر می رسد و رنگ کاشی ها ارتباطی با سبک ساخت آن ندارد و بازسازی زیادی می خواهد قطعا تأثیر منفی روی خریداران خانه می گذارد.
در ادامه به اصول طراحی سرویس بهداشتی به طور کامل اشاره می کنیم. این اصول، قواعد و ضوابط کمک می کنند تا تمامی جنبه ها استاندارد باشند و تأثیر مثبت بر افراد بگذارد:
برای دیزاین سرویس بهداشتی اولین اصل مهم توجه به ابعاد استاندارد است که حداقل باید 110 در 110 باشد. اگر فرد معلول در خانواده باشد حداقل ابعاد سرویس بهداشتی باید 150 در 170 سانتیمتر باشد و درب سرویس بهداشتی هم باید حداقل 90 سانتیمتر عرض داشته باشد. نصب زنگ خطر با ارتفاع 120 سانتیمتر الزامیست. نصب میله های دستگرد اضافی به شکل افقی بر روی قسمت داخلی درب به ارتفاع 80 سانتیمتر از کف و 15 سانتیمتری محور لولا با طول حداقل 30 سانتیمتر باشد. کاسه روشویی برای افراد معلول باید در فضای 120 در 70 سانتیمتر باشد. شیرهای روشویی باید اهرمی بوده و نهایتا تا لبه جلو روشویی 60 سانتیمتر فاصله داشته باشند.
ارتفاع سرویس بهداشتی حداقل 210 سانتیمتر و عرض درب نیز باید بین 70 تا 80 سانتیمتر باشد. اگر درب به سمت بیرون باز می شود بین 75 در 190 سانتیمتر ولی اگر به سمت داخل باز می شود 120 در 140 سانتیمتر ابعاد داشته باشد. اگر درون دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی وان و توالت فرنگی و حمام و روشویی هم قرار دارند ابعاد کلی فضا نباید کمتر از 155 در 215 سانتیمتر باشد.
برای انتخاب کاشی و سرامیک سرویس بهداشتی باید به ابعاد و اندازه آنها با توجه به ابعاد کلی فضا دقت کرد. هر چقدر فضا بزرگتر باشد می توان از کاشی و سرامیک با ابعاد بزرگتر استفاده نمود. بافت و طراحی و مدل کاشی ها اهمیت بالایی دارد چرا که نباید لیز و سرنده باشد. در مطلبی جداگانه در خصوص بهترین رنگ کاشی برای سرویس بهداشتی صحبت کرده ایم و از تأثیرات مثبت آن بر روحیه ساکنین یک خانه و ساختمان مطلع هستید.
طبق اصول طراحی دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی در صورتی که حمام و سرویس بهداشتی با همدیگر در این فضا هستند باید از المان های مناسب برای تفکیک سازی استفاده نمود. برای این منظور استفاده از پارتیشن های شیشه ای و کابین دوش بهترین گزینه است که با سبک مدرن هم تناسب بالایی دارد.
در انتخاب روشویی برای سرویس بهداشتی و حمام باید به رنگ، طرح و مدل آن دقت داشت تا با سبک دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی هماهنگ باشد. رنگ روشویی معمولا سفید رنگ است ولی در کل متضاد با رنگ کاشی دیوارها انتخاب می شود. ارتفاع استاندارد باید 80 سانتیمتر باشد و نسبت به دیوارهای دو سمت خود حداقل 30 سانتیمتر فاصله داشته باشد. یک روشویی باید حداقل عمقی برابر با 40 تا 55 سانتیمتر و طول 40 تا 60 سانتیمتر داشته باشد.
در طراحی دکوراسیون سرویس بهداشتی خیلی کوچک باید از فضا بیشترین استفاده را کرد. برای این منظور کابینت و کمدهای مخصوصی تعبیه شده اند که با ذخیره سازی و جاگیری وسایل مختلف به منظم تر شدن آن کمک زیادی می کند.
براساس نوع مدل دکوراسیون سرویس بهداشتی و فضایی که در اختیار دارید یکی از اصول طراحی دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی استفاده از شلف های دیواری است که برای قرارگیری وسایل شوینده، حوله و کلیه وسایل سرویس بهداشتی است. این کار علاوه بر صرفه جویی در فضا به آن نظم هم می بخشد که حس خوبی را منتقل می سازد. شلف ها باید نسبت به لبه وان در ارتفاع 30 سانتیمتر بالا و در بخش های کناری شلف در ارتفاع 120 سانتیمتری باشند.
آینه ها همیشه در طراحی دکوراسیون داخلی (فرق طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی) نقش مهمی دارند. آینه ها در کنار نورپردازی مناسب و حرفه ای به بزرگتر شدن فضا کمک بسیار زیادی می کنند. مدل و فرم آینه نیز با توجه به سبک معماری فضا انتخاب شود. آینه های کروی برای سبک مدرن و سایر فرم ها برای سبک کلاسیک، لاکچری و سنتی ایرانی مناسب هستند. رنگ آینه هم می تواند همرنگ با دیوار یا سبک معماری باشد. آینه ها باید نسبت به سطح سرویس بهداشتی در ارتفاع 150 سانتیمتری باشند.
از اصول دکوراسیون سرویس بهداشتی می توان به محل نصب خشک کن ها اشاره کرد. ارتفاع باید به اندازه ای باشد که حوله و لباس با کف تماس پیدا نکند. ارتفاع استاندارد نسبت به کف 120 سانتیمتر است.
نورپردازی در دکوراسیون سرویس بهداشتی اهمیت فوق العاده زیادی دارد. نورپردازی اصولی دکوراسیون داخلی سرویس های بهداشتی علاوه بر اینکه محیطی غیر کسل کننده و یکنواخت ایجاد می کند. نورپردازی سرویس بهداشتی در انواع مختلف محیطی، عملکردی، تأکیدی و مخفی قابل اجراست. براساس اصول طراحی سرویس بهداشتی نورپردازی محیطی باید به شکلی استفاده شود که تکمیل کننده نور طبیعی و ورودی به این فضا باشد و باعث آزار و اذیت چشمان افراد نشود. نورهای سقفی بهترین گزینه هستند. نورهای عملکردی برای روشن کردن بخش های خاص عملکردی مثل آینه سرویس بهداشتی و روشویی قابل استفاده هستند. نورهای تأکیدی برای نقاط خاص مثل شلف ها، کابینت روشویی و غیره هستند و جنبه تزیینی دارند. نورهای مخفی هم برای ملایم سازی هر چه بیشتر دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی به کار می روند.
از امکانات ویلاهای لوکس داشتن سرویس بهداشتی استانداردی است که طبق اصول و ضوابط و قواعد مختلف طراحی شده باشند. علاوه بر ابعاد گفته شده فواصل بین المان ها و وسایل مختلف و حتی اکسسوری ها نسبت به دکوراسیون و نسبت به یکدیگر اهمیت زیادی دارد. فاصله توالت ایرانی تا دیوار پشتی باید 30 سانتیمتر باشد. کاسه توالت ایرانی و فرنگی ترجیحا به سمت شرق باشد. لوله فاضلاب توالت فرنگی باید تا دیوار بین 15 تا 20 سانتیمتر فاصله داشته باشد. داشتن پنجره، هواکش یا هر چیز دیگری که به تهویه کمک کند بسیار مهم است و 15% فضای کلی را باید به خود اختصاص دهد. سنگ توالت باید نسبت به اطراف خود 30 سانتیمتر و نسبت به جلوی خود 60 سانتیمتر با دیوار و هر شئ دیگری فاصله داشته باشد. جای دستمال کاغذی هم کنار توالت و در ارتفاع 65 سانتیمتری باشد.
طبق اصول دکور سرویس بهداشتی جدید برای دوش و شیرهای آب نیز اصول و استانداردهای خاصی تعریف شده است. بدین منظور بخش خروجی آب دوش ها باید در ارتفاع 180 تا 200 سانتیمتری و دسته شیرآلات آن در ارتفاع 90 تا 100 سانتیمتری از کف زمین باشند. شیرآلات در فاصله 10 سانتیمتری از لبه سینک روشویی نصب شوند. اگر در دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی وان دارید، شیرهای پر کننده آب باید در ارتفاع 10 تا 15 سانتیمتری از لبه های وان باشند. شیرهای مورد نیاز برای توالت فرنگی نیز باید در ارتفاع 55 سانتیمتری و برای توالت ایرانی در ارتفاع 30 تا 40 سانتیمتری از کف باشند.
طبق اصول جدیدترین دکوراسیون سرویس بهداشتی درب ها باید کاملا استاندارد طراحی شده باشند. عرض درب سرویس بهداشتی باید بین 71 تا 86 سانتیمتر و ارتفاع تا 204 سانتیمتر باشد. در برابر رطوبت عایق خوبی باشد و به سمت مناطق مختلف خانه باز نشود. درب سرویس بهداشتی باید به سمت فضاهای پرت باز گردد.
ایجاد نقطه کانونی برای دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی حرکتی هوشمندانه برای زیباتر نشان دادن این فضاست. ایده های زیادی می توان بکار گرفت مثل رنگ متضاد کاشی با توالت فرنگی، نصب وان، استفاده از لوستر سقفی یا آینه های خاص.
برای داشتن دکوراسیون زیبای سرویس بهداشتی در مکان های عمومی و همچنین داشتن فضای استاندارد و اصولی باید موارد زیر رعایت شوند:
• درب سرویس بهداشتی عمومی باید با حفظ حریم خصوصی از دید رهگذران طراحی شود
• ورودی مجزا برای خواهران و برادران در نظر گرفته شود
• نورگیری طبیعی بسیار اهمیت دارد تا نور خورشید در این فضاهای بزرگ به گندزایی کمک کند
• نورپردازی و سیستم آن در دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی مکان های عمومی باید به یک سیستم اضطراری متصل باشد
• داشتن تهویه قوی کاملا الزامیست
• باید فضایی جهت انتظار مراجعه کنندگان در نظر گرفته شود مخصوصا برای سرویس های بهداشتی که در جاده ها قرار دارند
• دیوارهای جدا کننده دستشویی با سالن باید از کف به ارتفاع 210 سانتیمتر باشد
• ابعاد هر سرویس بهداشتی باید حداقل 110 در 140 در صورت بازشو بودن درب به سمت داخل و 100 در 100 سانتیمتر در صورت باز شو بودن درب به سمت خارج باشد
• اتاقک های هر توالت که کنار هم ساخته شده اند باید آرایش قرینه پیدا کند تا لوله های فاضلاب به هم متصل شوند
• درب هایی که برای دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی عمومی در نظر می گیرند باید 190 در 80 سانتیمتر و از جنس آلومینیوم، آهن گالوانیزه رنگ شده یا فایبرگلاس باشد که در برابر رطوبت و نم و زنگ زدگی مقاوم هستند.
تا اینجا در خصوص اصول طراحی سرویس بهداشتی از نظر دکوراسیون داخلی برای فضاهای عمومی و ساختمان های مسکونی صحبت کردیم. اما در خصوص فضاهای تجاری و اداری به دلیل داشتن شرایط خاص و استفاده بسیار زیاد برخی اصول طراحی دکوراسیون آن متفاوت است که در ادامه اشاره می کنیم:
• بهترین ایده برای دکوراسیون سرویس بهداشتی ادارات و ساختمان های تجاری استفاده از الگوهای رنگی متناسب با سازمان و نوع کاربری ساختمان است
• بهترین محل برای قرار گرفتن سرویس بهداشتی در ساختمان های اداری و تجاری کنار پله و پاگردهاست
• دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی مکان های تجاری و اداری باید به گونه ای باشد که تا ارتفاع 2 متری از سطح زمین دیوارها کاشی کاری شده باشند و عمدتا به رنگ سفید باشند
• به ازای هر 5 توالت یک روشویی و یک خشک باید در نظر گرفته شود
• حداقل ابعاد هر اتاقک دستشویی باید 110 در 85 سانتیمتر و فاصله مرکز هر 2 دستشویی کنار هم باید 60 سانتیمتر باشد. هر دستشویی هم باید نسبت به دیوار مجاور خود 45 سانتیمتر فاصله داشته باشد. از زمین تا زیر آینه هم باید 100 سانتیمتر فاصله باشد. درب سرویس بهداشتی باید به سمت بیرون باز شود و جای حوله و صابون و کاغذ توالت در ارتفاع بین 50 تا 120 سانتیمتری باشد.
سرویس بهداشتی و حمام با تبعیت از سبک های معماری و دکوراسیون داخلی طراحی و ساخته می شوند مخصوصا که انواع سبک معماری نیازمند رعایت اصول و قواعد در کنار استانداردهای خاصی است که برای آنها تعریف شده است. در ادامه قصد داریم محبوب ترین سبک های طراحی دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی را به همراه ایده، طرح و اصول هر یک معرفی کرده و بررسی کنیم تا بتوانید بیشترین استفاده را از محیط خودتان ببرید و سرویس بهداشتی شیک و استاندارد داشته باشید.
اگر شما هم طرفدار زیبایی و سادگی در طراحی هستید، باید به دنبال طراحی سرویس بهداشتی مدرن باشید. اما چه تکنیک ها و اصولی را باید رعایت کنید تا به سبک مدرن نزدیک شوید. اولین کار رعایت اصل سادگی و کاربردی بودن المان های مختلف است. تمامی المان ها و وسایل باید کاربردی باشند بنابراین خبری از تزیینات نیست. از طرفی با رعایت اصل سادگی و کاربردی بودن فضا، به دنبال شلوغ کردن سرویس بهداشتی نباشید.
برای اینکه سرویس بهداشتی مدرن و زیبا داشته باشید از طراحی فضاهایی که برای نگهداری وسایل مختلف استفاده می کنند مثل کابینت روشویی و کابینت سرویس بهداشتی غافل نشوید. استفاده از گیاهان و نزدیکی به طبیعت از دیگر اصول داشتن سرویس بهداشتی مدرن است. اگر حمام و توالت در داخل سرویس بهداشتی هستند با پارتیشن و بخش بندی اصولی دسترسی به تمامی بخش ها را به خوبی برقرار کنید.
استفاده از کاشی هایی با طرح و خطوط صاف و مستقیم، کاشی های به رنگ خنثی و روشن از دیگر اصول دکوراسیون مدرن سرویس بهداشتی است. آینه ها باید دایره ای شکل و در ارتفاع مناسب نصب شوند هر چند می توانید از آینه های قدی بزرگ در صورت داشتن فضای کافی استفاده نمایید.
توالت فرنگی های وال هنگ یا دیواری، روشویی های استوانه ای و بدون پایه مخصوصا اگر فضای کوچکی دارید، آینه های بدون قاب با نور مخفی، دوش و شیرآلات توکار، از اصول مهم دکور سرویس بهداشتی مدرن هستند و به عبارتی این وسایل برای سبک مدرن دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی تهیه شده اند.
روشنایی برای سقف سرویس بهداشتی مدرن به شکل توکار و داخل سقف های کاذب و کناف مانند استفاده می شود که هم اصل زیبایی و هم جاگیری یا فضاگیری کمتر را رعایت می کند. بنابراین اگر می خواهید ویلای مدرن داشته باشید به این نکات و اصولی که مخصوص دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی مدرن هستند توجه ویژه داشته باشید.
طراحی داخلی سرویس بهداشتی ایرانی که فرم و ظاهر توالت ایرانی آن با فرم و شکل و شمایل اولیه و اصیل ایرانی خود فاصله زیادی دارد از اصول خاصی بهره می گیرد. بد نیست بدانید توالت هایی که امروزه به عنوان توالت ایرانی شناخته می شوند ماهیت و اصالت آنها به زمان مغول ها باز می گردد و توالت های اصیل ایرانی به زمان هخامنشیان باز می گردند که کشورهای غربی با الهام گیری از آن توالت فرنگی را ساختند که از لحاظ فشار به مفاصل بسیار مناسبتر است. در هر صورت دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی ایرانی تنها به فرم توالت آن تعریف نمی شود بلکه اصول بسیار کلی تری دارد.
برای طراحی داخلی سرویس بهداشتی ایرانی باید حداقل مساحتی به ابعاد 110 در 150 سانتیمتر در نظر گرفته شود. وجود دریچه هوا برای تهویه، پنجره برای داشتن نور طبیعی از سمت فضاهای دیگر منزل یا از سمت بیرون در آپارتمان ها بسیار مهم است. آینه ها نقش مهم و اساسی دارد که هم برای بزرگتر نمایش دادن محیط، بازتاب نور و روشنایی بیشتر و حفظ پاکیزگی راحت استفاده می شوند.
برای طراحی دکوراسیون سرویس بهداشتی ایران باید به این نکته توجه داشت که موقع باز کردن درب سرویس بهداشتی، مستقیما با توالت ایرانی برخورد نداشته باشید بنابراین نباید توالت مستقیما روبروی درب ورودی ساخته شود. مکان سرویس بهداشتی باید به گونه ای انتخاب شود که تهویه به خوبی انجام گیرد و صدای داخل آن وارد سایر بخش های منزل نشود. محل قرارگیری سرویس بهداشتی ترجیحا در غرب خانه باشد تا لوله رایزر و بوی آن به سمت کولر و تهویه برود.
کف توالت باید در زیر سنگ تا مسیر لوله فاضلاب عایق کاری شود. سنگ توالت هم باید کاملا هم سطح با کفپوش باشد. محور طولی توالت های ایرانی نباید در جهت قبله باشد. هر طرف سنگ توالت هم باید نسبت به طرفین 30 سانتیمتر فاصله داشته باشد. اگر توالت و حمام در داخل دکور سرویس بهداشتی مدرن تعبیه شده اند به هیچ وجه نباید کنار هم باشند و با پارتیشن شیشه ای یا درب مجزا از یکدیگر فاصله بگیرند.
برای دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی ایرانی به استفاده از رنگ های شاد، متضاد و مکمل روی بیاورید. ایجاد حس مثبت در ساکنین خانه، تمیزی بیش از حد و آرامش در افراد از اصول بسیار مهم سبک ایرانی در سرویس بهداشتی است. طرح و الگوها می توانند متنوع باشند اما معمولا طرح و بافت سنتی بدون برجستگی در اولویت است. در سرویس بهداشتی ایرانی می توانید دیوار بزرگتر را با کاغذ دیواری طرح دار که المان ها و وسایل کمتری هم بر روی دیوار قرار گرفته اند تزیین کنید و سایر دیوارها کاغذ دیواری ساده داشته باشند. اگر به دنبال طراحی و ساخت ویلای ایرانی هستید از این نکات و اصول گفته شده برای سرویس بهداشتی غافل نشوید.
برای کسانی که با ویژگی های سبک کلاسیک و مدرن آشنا نیستند توصیه می کنیم مقاله تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک را مطالعه کنند. با توجه به اینکه سبک های مدرن و کلاسیک بسیار پرطرفدار هستند آشنایی با ویژگی های کلی این دو سبک کمک زیادی به درک و شناخت حداکثری شما و یک طراحی ایدهآل برای سرویس بهداشتی خواهد کرد.
دکوراسیون سرویس بهداشتی کلاسیک را به کسانی توصیه می کنیم که علاقه زیادی به استفاده از المان های لوکس و لاکچری دارند و تزیینات مختلف را می پسندند. اولین کار این است که رنگ کاشی و سرامیک سرویس بهداشتی را که معمولا از جنس سنگ هستند انتخاب کنید. رنگ سرویس بهدشتی کلاسیک بیشتر در تناژهای رنگی بژ، قهوه ای، کرم، شیری و حتی ترکیب رنگ های آبی و سبز ملایم یا رنگ های متضاد و نسبتا روشن است.
علاوه بر اینکه می توانید کلیه المان ها و وسایل را برای دکوراسیون کلاسیک سرویس بهداشتی از جنس مرمر، سنگ و یا سرامیک پرسلان انتخاب کنید تا ظاهری لوکس پیدا کند، چوب هم متریال خوبی است. دکوراسیون چوبی سرویس بهداشتی نه تنها هیچ گاه از مد نمی افتد بلکه اگر از جنس افرا، بلوط یا گیلاس باشد تا سالیان طولانی دوام و ماندگاری هم خواهد داشت.
شیرآلات و دوش برای دکوراسیون سرویس بهداشتی سلطنتی و کلاسیک از جنس فولاد ضد زنگ، برنز، نقره یا نیکل و در نمونه های لاکچری از برنج، مس یا کروم هستند. حتی از روکش های طلایی مات و براق هم می توانید استفاده کنید. برای سبک کلاسیک در دکوراسیون سرویس بهداشتی فضای کافی برای وان در نظر بگیرید که ابعاد و اصول طراحی آن را اشاره کردیم. استفاده از وسایل تزیینی مختلف که شاید جنبه کاربردی خاصی هم نداشته باشند در سبک کلاسیک مجاز هستند اما برای فضاهایی که متراژ بالایی دارند.
آینه ها در دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی کلاسیک در طرح های شیک و لاکچری و فرم و مدل های مختلف طراحی و ساخته می شوند. نورپردازی با لامپ های سقفی و حتی لوستر و یا شمع در اطراف وان انجام می شود. اصل مهم بعدی و نکته ویژه برای سبک کلاسیک سرویس بهداشتی، تقارن و تناسب است. به عبارت دیگر با بین قفسه و آینه ها و سایز ابعادی وسایل تناسب و تقارن برقرار باشد. به عبارت دیگر اگر از روشویی مربعی استفاده می کنید، با رعایت اصل تناسب در فرم شیرآلات و آینه هم مربعی باشند. دقت داشته باشید که اگر به فکر طراحی و ساخت ویلای کلاسیک هستید اصول گفته شده برای سرویس بهداشتی لازم الاجرا هستند. همچنین فرقی بین این اصول با دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی لاکچری و لوکس وجود ندارد.
یکی دیگر از پرکاربردترین و معروف ترین نمونه های دکوراسیون سرویس بهداشتی، سبک اروپایی است که می توان تلفیقی از سبک های مختلف نام برد. بنابراین اصول گفته شده برای سبک های کلاسیک و مدرن را می توانید به شکل تلفیقی استفاده کنید. اگر به سادگی سبک مدرن و المان های چوبی سبک کلاسیک علاقه مندید تبریک می گوییم شما به دنبال دکوراسیون سرویس بهداشتی اروپایی هستید.
نورپردازی قوی، استفاده از وان به جای دوش حمام، روشویی های گرد با پایه یا میز چوبی، حوله خشک کن های دیواری، نمای رو به محیط و یا پنجره به سمت بیرون از دیگر اصول دکوراسیون اروپایی برای سرویس بهداشتی هستند. پارتیشن های شیشه ای برای جداسازی سرویس بهداشتی و حمام، المان های طبیعی مثل گلدان، لوسترهای سقفی و تنوع رنگ بالا کاملا مطابق با سلیقه خود اما بیشتر متمایل به مونوکروم یا تک رنگ و عدم الزام به رعایت اصل تناسب و تقارن از ویژگی های مهم دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی اروپایی است.
یکی از مشکلات آپارتمان نشینی یا ساخت ویلاهای کوچک یا منازل شخصی که متراژ پایینی دارند، سرویس بهداشتی آنهاست. برای دکوراسیون سرویس بهداشتی کوچک باید با دقت و حساسیت بیشتری عمل کنید چرا که فضای کمی در اختیار دارید و باید به گونه ای عمل شود که کاربردی بودن بخش های مختلف مختل نگردند. بهره وری از فضا حداکثری باشد و محیط دلسرد کننده یا افسرده نداشته باشید. نکات و اصول دکوراسیون سرویس بهداشتی کوچک را با یکدیگر مرور می کنیم.
برای جدا کردن حمام و سرویس بهداشتی در سرویس های بهداشتی کوچک باید از پارتیشن شیشه ای استفاده کنید که ضمن عبور نور باعث کوچک به نظر رسیدن فضا نمی شود. قسمت های کور و گوشه های سرویس بهداشتی های خیلی کوچک محل مناسبی برای طراحی و ساخت قفسه و شلف است. حتی می توانید به جای طراحی توالت ایرانی از توالت فرنگی برای قسمت خالی کنار دوش استفاده کنید تا ضمن حفظ سلامتی به استفاده هر چه بهتر از فضا کمک کند.
روشویی های بدون پایه و دوش های توکار برای دکوراسیون سرویس بهداشتی خیلی کوچک تا متراژ پایین توصیه می شوند ضمن اینکه از لحاظ شیک بودن هم ظاهر بهتری دارند. اگر منزل خود را از صفر می سازید یا در حال بازسازی هستید حتما فضای هر چند کوچک برای پنجره هم در نظر بگیرید که ضمن استفاده از نور طبیعی به بزرگتر نشان دادن فضای سرویس بهداشتی هم کمک می کند.
برای اینکه دکوراسیون سرویس بهداشتی کوچک شیک باشد و زیباتر به نظر برسد و در عین حال بزرگتر نشان دهید از رنگ های روشن مثل سفید و خنثی استفاده کنید. طرح و بافت کاشی ها را با دقت بیشتری انتخاب کنید. اگر کوچک به نظر رسیدن سرویس بهداشتی بخاطر سقف کوتاه آن است از الگوهای عمودی خریداری کنید تا سقف را بلندتر نشان دهد در غیر این صورت کاشی هایی با طرح های افقی به بزرگتر نشان دادن دکوراسیون شما کمک خواهند کرد.
آینه روشویی مناسب اگر در جای اصولی نصب شده باشد، نورپردازی حرفه ای و کافی بکار گرفته باشید و پنجره رو به بیرون حتی در سایز خیلی کوچک داشته باشید به بزرگتر نشان داد دکوراسیون سرویس بهداشتی کوچک کمک بزرگی خواهید کرد.
گروه معماری آد با کمک تیمی از متخصصین و مهندسین حرفه ای و کار آزموده با تجربه و سابقه کاری درخشان از صفر تا صد مراحل طراحی ویلا، آپارتمان و ساختمان های اداری و تجاری از جمله طراحی اصول و استاندارد دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی را انجام می دهند. شما می توانید برای استفاده از خدمات و اطلاع از قیمت ها با کارشناسان ما تماس بگیرید.
شماره تماس تنها برای ارتباط با شماست و در سایت منتشر نخواهد شد
سوالات متداول
اگر در این مورد سوالی دارید...آخرین مقالات
از طراحی و چیدمان