طراحی هتل

طراحی هتل در صنعت توریسم یکی از مهمترین مراحل و راهکارها در جذب توریست داخلی و خارجی برای شهرهای مختلف است. به عبارت دیگر تنوع و نوع سبک طراحی هتل، پیشرفته بودن و میزان امکانات رفاهی و تفریحی آن ارتباط مستقیم با رضایت مسافران و میزان رونق گردشگری هر شهر دارد. جهت آشنایی با بهترین طراح هتل وموفق ترین شرکت طراحی هتل با ما همراه باشید.

امروزه همانطور که می دانیم در کنار شیوه معماری، نوع ساخت و سبک هم اهمیت فراوانی دارد. هر چقدر طراحی هتل حرفه ای و اصولی تر باشد گردشگران رضایت بیشتری خواهند داشت. طبیعتا اقامت بهتر و دلپذیرتر در هر شهر منجر به ورود گردشگران بیشتری نیز خواهد شد. بنابراین با اهمیت بالای طراحی هتل آشنا شدید.

 طراحی هتل

بهترین طراح هتل چه ویژگی هایی دارد؟

بهترین طراح هتل کسی است که نسبت علم طراحی و معماری تسلط کامل داشته باشد و اصول طراحی مدرن را به خوبی بداند. طراحی هتل نیاز به دقت و ریزبینی فراوان دارد و طراحانی با تخصص و توانایی های کم، قادر به طراحی و ساختن یک هتل منحصر به فرد نیستند.

بهترین طراح هتل در شرکت معماری و طراحی آد، با اطمینان کامل، مدرن ترین و لوکس ترین هتل را براساس اصول حرفه ای دنیا برای شما طراحی خواهد کرد تا میهمانان شما در هتل حس امنیت، آرامش و زیبایی را تجربه کنند.

ضوابط طراحی هتل چیست؟

ضوابط طراحی هتل شامل ابعاد و ستانداردهای فضای داخل و خارج از هتل می شود. مهمترین عامل و ویژگی تأثیرگذار در صنعت توریسم و هتلداری، معماری و طراحی هتل است. نوع طراحی و دکوراسیون داخلی یک هتل از فضای بیرونی و نما گرفته تا تک تک فضاهای داخلی باید طبق اصول و ضوابط مهندسی و استانداردهای بین المللی انجام شود. طبق ظوابط طراحی هتل در معماری این موارد باید رعایت شوند و حتما با طراح داخلی نیز در میان گذاشته شوند:

• تعیین نوع سبک معماری و کانسپت در طراحی هتل:

در طراحی هتل و موقع ساخت یا بازسازی یک هتل باید به فکر ایجاد یک کانسپت واحد و یونیک باشید چرا که کل هویت هتل و تجربه مهمانان را تشکیل می دهد. باید دقت کنید که در انتخاب انواع سبک معماری در واقع نوع متریال، فرم و کاربردی بودن هر فضا را تعیین می کنید و به این مورد مهم باید دقت ویژه داشته باشید. در ایجاد کانسپت هتل باید به معماری هتل، امکانات رفاهی و تفریحی، تجربیات خاص، برندینگ و استراتژی های ارتباطی دقت کنید.

• طراحی هتل در ایران و توجه به لوکیشن و المان های خارجی :

طراحی هتل در ایران در مقایسه با سایر کشورها متفاوت است چرا که یکی از معدود کشورهای دنیاست که هر 4 فصل به طور مشخص در کنار اقلیم های متنوع دارد که هر کدام ویژگی های خاص خودشان را دارند. بنابراین باید به اقلیم و آب و هوا دقت کرد تا براساس آن طراحی نمای ساختمان و فضای محوطه و شیوه ارتباط گرفتن آن با فضاهای داخلی انجام شود. حتی در طراحی هتل در ایران باید به جهت گیری ساختمان و تابش خورشید، نواحی مختلف فضای بیرون و کارکرد و ویژگی ها، بافت و رنگ و متریال آنها دقت کنید.

• تأثیر اولیه عالی اهمیت زیادی دارد:

در مورد طراحی هتل تمامی بخش های داخلی اهمیت بالایی دارند از بخش ورودی گرفته که اولین نقطه پذیرش مسافران و گردشگران است تا تا بخش لابی و نمای داخلی باید طبق اصول و ضوابط مهندسی طراحی شوند. تأثیر اولیه بسیار مهم است و اگر احساس خوبی در گردشگران و مسافران داخلی و خارجی ایجاد کند می توان گفت که طراحی به درستی انجام شده است. حتی توصیه شده که لابی هتل را نقطه کانونی قرار دهید تا فعالیت و میل به گفتگو در این فضا متمرکز باشد و از لحاظ زیبایی شناختی و طراحی نیز مورد پسند باشد.

• طراحی اتاق هتل:

براساس ضوبط طراحی اتاق هتل، مسافرین باید احساس آرامش و امنیت داشته باشند، حریم خصوصی آنها از هر لحاظ تأمین شود و در کل به این نتیجه برسند که هتل بسیار خوبی را انتخاب کرده اند. تمامی جزئیات و مدل های طراحی کلی هتل باید در اتاق ها نیز نمایان باشد و از طرفی هر اتاق به قسمت های مختلف مثل سرویس بهداشتی، میز استراحت، فضای نگهداری، محل جداگانه استراحت و غیره تقسیم بندی شود. طراحی اتاق هتل یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر تصمیم گیری مسافران است.

• تجربه خوش مسافران افزایش پیدا کند:

یکی از قوانین طراحی هتل این است که هدف اصلی باید بهبود تجربه خوش مسافران و رضایت حداکثری آنان باشد. به همین دلیل باید در کنار امکانات اصلی، یکسری امکانات رفاهی و تفریحی مثل فضای مخصوص سرو صبحانه، رستوران، استخر، سونا و جکوزی، سالن بدنسازی، ساحل اختصاصی و غیره هم در نظر گرفته شود. هر قسمتی از هتل باید نشان دهنده برندینگ هتل و با تمرکز بر نیازهای کاری و زیبایی شناختی باشد. همچنین با توجه به اینکه مهمانان و اقامت کنندگان از نقاط مختلف با فرهنگ های متفاوت هستند، باید برای همه جذابیت داشته باشد.

• زمین مناسب:

یکی از مهمترین اصول و ضوابط قبل از طراحی پلان معماری هتل، انتخاب مکان مناسب برای احداث و ساخت و ساز است. مکانی که انتخاب می شود باید خاک و ساختار آن ظرفیت تحمل بار زیادی داشته باشد، اتاق ها پس از ساخت ویو خوبی داشته باشند، امکان ساخت فضای محوطه با پوشش گیاهی وجود داشته باشد، امکان دریافت نور طبیعی به وجود بیاید و در برابر شرایط محیطی و اقلیمی هم مقاومت خوبی از خود نشان دهد.

• منطقه بندی و راه های دسترسی:

در شیت بندی معماری باید تمامی نواحی، منطقه بندی ها و راه های دسترسی قسمت های مختلف کاملا مشخص باشد. باید نقش و کاربرد هر فضا کاملا مشخص باشد و سپس نوع امکانات و تجهیزات، نحوه تعامل و ارتباط با افراد و اطراف و خدماتی که نیاز دارند تعیین شوند. به عبارت دیگر یکی از ضوابط طراحی هتل این است که ظاهر و نوع ساخت یک هتل به گونه ای حرفه ای به نظر برسد که این کار به کمک منطقه بندی و بخش بندی های مختلف و اصولی است.

• طراحی اصولی محوطه و فضای سبز:

یکی از مهمترین قسمت های ضوابط طراحی هتل، محوطه و فضای سبز است. این قسمت ها باید به گونه ای طراحی شوند که علاوه بر حفظ کاراکتر طبیعی محیط و هویت فرهنگی، ویژگی های زیبایی شناختی عالی به ساختمان بدهد. به عنوان مثال می توان بخشی از طراحی را به استفاده از گیاهان متنوع و البته سازگار با محیط زیست اختصاص داد.

• متریال ساخت مناسب در طراحی هتل:

در طی فرایند طراحی هتل باید به نوع متریال مورد استفاده و دسترس پذیری آنها نیز دقت داشت و هم اینکه این متریال ها بتوانند از لحاظ کیفی و ساختاری در برابر شرایط اقلیمی و محیطی مقاومت نشان دهند. به همین دلیل جداگانه بررسی کرده ایم که برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟ 

متریال های ساخت و ساز نه تنها روی زیبایی هتل بلکه بر روی مقاومت و ماندگاری آن هم تأثیر می گذارند. به همین دلیل در طراحی وساخت هتل های درجه یک و لوکس یکی از انواع سنگ ساختمانی را استفاده می کنند.

• فضاهای با انعطاف پذیری بالا:

نحوه طراحی هتل به گونه ای باید باشد که فضاهای با کاربری های مختلف برای استفاده وجود داشته باشند. به همین دلیل نباید تمام تمرکز خود را روی فضاهای اصلی بگذارید و قسمت های رفاهی و خدماتی نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند. از طرفی نوع وسایل و تجهیزات هم باید چند منظوره باشند مثل مبل های چند منظوره در لابی. یا می توان چندین آسانسور با استفاده های گوناگون در نظر گرفت. حتی می توان نوع وسایل و طراحی اتاق هتل را کاملا چند منظوره در نظر گرفت که ضمن پیشرفته تر ساختن هتل سبب استفاده حداکثری از فضا نیز می شود.

 طراح هتل

طراحی داخلی هتل

در طراحی داخلی هتل، مهمترین موضوعی که باید به آن دقت کنید نوع سبک معماری متناسب با ویژگی های فرهنگی و سلیقه ای هر شهر و بافت معماری آن، هماهنگی بین فضای داخلی و نما و محیط بیرون است که تمامی این کارها در جهت نزدیک شدن به سلیقه مخاطبین است.

مدیریت ساخت و طراحی هتل بسیار اهمیت دارد به همین دلیل این فرایند حتما باید توسط متخصصین و شرکت های با تجربه انجام شود. هر کدام از بخش های داخلی هتل ها باید طبق نکات و اصول مهندسی طراحی و ساخته شوند که در ادامه بررسی می کنیم:

• طراحی لابی هتل:

طراحی لابی هتل به دلیل اینکه نشان دهنده هویت این ساختمان، سبک معماری و جلب توجه کننده برای مسافرین است و مهمترین قسمت در ایجاد یک تأثیر مثبت اولیه است اهمیت بالایی دارد. طراحی لابی هتل باید به گونه ای باشد که جلوی ازدحام جمعیت را بگیرد، مسافران را ترغیب به رزرو و اقامت کند، تداخل در کار دیگران اتفاق نیافتد، خدمات رفاهی مختلف مثل سرویس بهداشتی مجزا، محل نگهداری ساک و وسایل، فضای مخصوص برای سرو غذا داشته باشد.

در طراحی لابی هتل باید به نوعی عمل کرد که اتصال بخش های مختلف مثل سوپرمارکت، رستوران، صندوق، صرافی، کافی شاپ، لانج روم و غیره به راحتی فراهم شود. متریال مورد استفاده برای کف، دیوار و سقف به شکل اصولی و حرفه ای و متناسب با سبک معماری انتخاب شود. نوع مبلمان نیز اهمیت بالایی دارد. رنگ فضا و استفاده از گیاهان نیز مهم است.

براساس نوع طراحی هتل، ممکن است لابی به دو بخش نشیمن و نگهبانی تقسیم بندی شود و مسافران در ابتدای ورود با نگهبانی مواجه شوند تا پس از کسب اجازه بتوانند وارد هتل شوند. میزان مساحت لابی به عواملی مثل موقعیت جغرافیایی هتل، تعداد مسافران و ظرفیت آن، جایگاه هتل از نوع بین شهری یا درون شهری، پذیرش گروهی یا فردی و غیره بستگی دارد.

 ضوابط طراحی هتل

• طراحی اتاق هتل:

طراحی اتاق هتل مهمترین بخش در طراحی داخلی هتل است. اتاق ها در واقع تعیین کننده میزان رزرو و درآمد یک هتل هستند. هر چقدر اتاق ها اصولی تر طراحی شده باشند و به سلیقه مخاطبین نزدیکتر باشد، آرامش و حس خوب در آنها بیشتر شده و نه تنها دفعات بعدی نیز همین هتل را انتخاب خواهند کرد بلکه تبلیغ کننده نیز خواهند بود.

طراحی اتاق هتل باید با امکانات و تجهیزات پیشرفته و هوشمند انجام شود، وسایل چند منظوره استفاده شوند تا در فضا صرفه جویی گردد، صندلی و مبلمان راحتی و متناسب با سبک معماری اتاق ها انتخاب شوند، اتاق ها تنوع بالایی داشته باشند تا هر فرد با سلیقه و بودجه خود مناسبترین اتاق را انتخاب کند. امکانات هر اتاق اعم از تلویزیون، فضای ذخیره ای و گاو صندوق، مبلمان و تخت خواب، حمام و سرویس بهداشتی همگی باید کامل باشند.

 ضوابط طراحی هتل 5 ستاره

• طراحی پذیرش هتل:

کی دیگر از بخش های مهم در طراحی هتل، پذیرش هتل است. پذیرش جایی است که مسافران جدید می توانند اتاق مدنظرشان را رزرو کنند، با محیط هتل بیشتر آشنا شوند و راهنمایی بگیرند و همچنین اطلاعات خصوصی مهمانان نگهداری می شود. طراحی پذیرش هتل باید به گونه ای باشد که پرسنل هنگام کار فضای کافی داشته باشند و بتوانند به راحتی استراحت کنند، ارتفاع میز پذیرش مناسب باشد، حریم خصوصی رعایت شود، مساحت آن به خوبی پاسخگوی جمعیت بالای پذیرندگان باشد تا ازدحام ایجاد نگردد. پذیرش هتل باید دید خوبی نسبت به کل لابی داشته باشد بنابراین نباید موانع و ستون روبروی آن قرار بگیرند.

هر کارمند باید فضای کاری بین 150 تا 215 سانتیمتر داشته باشد چون پرسنل در بخش پذیرش به شکل خطی قرار می گیرند. هر 150 اتاق معمولا یک فضای کاری و میز پذیرش نیاز دارد. در طراحی هتل بخش پذیرش باید به افرادی که ناتوانی خاصی دارند یا از ویلچر استفاده می کنند نیز توجه شود. برای این افراد باید در طرفین میز پذیرش، ارتفاع کاهش پیدا کند تا افراد بتوانند از روی ویلچر کار پذیرش خود را انجام دهند.

 اصول طراحی هتل

• طراحی ورودی هتل:

طراحی ورودی هتل یکی دیگر از بخش های تاثیرگذار در طراحی هتل می باشد. معروف ترین هتل جهان آن دسته از هتل هایی هستند که به واسطه ورودی، لابی و اتاق های جذاب و حرفه ای و اصولی به شهرت رسیده اند. ورودی هتل اولین بخشی است که مسافرین و گردشگران داخلی و خارجی با آن مواجه می شوند بنابراین باید فضای بیرونی و درونی آن به طور کاملا حرفه ای طراحی و ساخته شود تا جذاب و پذیرنده به حساب بیاید.

در طراحی ورودی هتل ها باید به قدرت تأثیرگذاری رنگ به عنوان یک المان بسیار مهم و کلیدی دقت ویژه ای دارد. رنگ های سرد و آرام بخش برای مناطق گرمسیری و رنگ های گرم و بولد و لوکس، برای طراحی هتل لوکس و یونیک مناسبتر هستند. توصیه می کنیم با قوانین رنگ در دکوراسیون داخلی بیشتر آشنا شوید. گیاهان برای زیباتر کردن ورودی هتل و صمیمی تر ساختن محیط آن بسیار تأثیرگذار است. 

در پروژه طراحی هتل قسمت ورودی باید حتما بخشی برای نگهداری وسایل و ملزومات مسافران در نظر گرفت. همچنین بخش مسقف در قسمت ورودی باید طراحی کرد تا مسافران در روزهای بارانی زمستان یا گرمای تابستان راحت باشند و تا رسیدن ماشین های شخصی بتوانند منتظر بمانند.

 روند طراحی هتل

• طراحی پارکینگ هتل:

برخی از هتل ها که معمولا 3 یا 4 ستاره به بالا هستند، پارکینگ اختصاصی هم دارند بنابراین طراحی پارکینگ هتل پروسه جداگانه ای خواهد بود. برای پارکینگ باید کفپوش های مقاوم و قابل شستشو و آنتی باکتریال با قابلیت تمیزسازی عالی در نظر گرفته شود که معمولا از نوع اپوکسی انتخاب می شوند. سقف پارکینگ و دیوارها باید نورپردازی عالی ولی بدون مزاحمت برای رانندگان داشته باشند.

رمپ بتنی برای ایجاد اختلاف سطح الزامی است. فاصله بین کف تا پایین ترین سطح سقف پارکینگ برای متراژهای بزرگ که در هتل ها به کار می رود باید ارتفاع مفید حدود 2.4 متر باشد. اما اگر ظرفیت پارکینگ بیشتر از 25 خودرو است یا مساحت آن به بیش از 1000 متر می رسد حداکثر ارتفاع مفید 3 متر خواهد بود.

ارتفاع آزاد درب پارکینگ حداکثر 210 سانتیمتر و حداقل عرض 250 سانتیمتر مجاز است. اگر پارکینگ هتل چندان بزرگ نیست باید 3 اتومبیل در دهانه جا شوند. اگر پارکینگ هتل در فضای بیرون قرار دارد باید بخشی هم به عنوان سرپوش برای خودروها در نظر گرفته شود.

 طراحی اتاق هتل

• طراحی رستوران هتل:

طراحی رستوران هتل بخش مهم به روزترین هتل های دنیا است. امروزه اکثریت هتل ها دارای رستوران اختصاصی هستند که بسته به اهداف و کارایی خدمات مختلفی ارائه می دهند. نکته مهم در طراحی رستوران هتل، رعایت کیفیت و زیبایی و کاربردی بودن فضاست. برای بسیاری از مسافران که قصد دارند غذای خود را درون رستوران هتل سرو کنند، در طراحی هتل باید به این قسمت توجه ویژه ای داشت.

مسافران برای اینکه در فضای رستوران هتل آرامش داشته باشند که یقینا بر روی اشتها و علاقه آنها نیز تأثیر مستقیم دارد، نورپردازی امری اساسی و ضروری است. برای این منظور باید به نوع سبک معماری هتل دقت کنید تا در رستوران نیز همان سبک معماری پیاده سازی شود. به عنوان مثال باید به تفاوت دکوراسیون مدرن و کلاسیک دقت زیادی کرد.

رستوران در طراحی هتل متفاوت با رستوران های دیگر است چرا که باید همیشه هر 3 وعده غذایی را ارائه کنند بنابراین به فضا و تمهیدات ضروری نیازمند است. موقعیت مکانی رستوران و دسترسی راحت آن به لابی و جلوگیری از انتقال بوی طبخ غذاها به سایر بخش ها باید بررسی شوند.

 طراحی هتل با رویکرد معماری پایدار

طراحی نمای هتل

طراحی نمای هتل و نظارت بر اجرای آن یکی از سخت ترین مراحل طراحی هتل است اما اهمیت آن به قدری زیاد است که هر چقدر طراحی داخلی هتل حرفه ای انجام شده باشد، در صورت کوچکترین اشتباه بی اثر خواهد شد. برای نمای هتل ابتدا سبک معماری انتخاب کنید. سبک معماری هم باید با توجه به تعداد ستاره های هتل، بافت شهری و میزان بودجه باشد که بهترین نمونه های سبک معماری، مدرن و کلاسیک هستند. پس از آن نکاتی که باید برای طراحی نمای هتل در نظر بگیرید عبارتند از:

• متریالی که در طراحی نمای هتل انتخاب می کنید باید تأثیر مثبت روی نورگیری داشته باشد به همین دلیل طبق استانداردهای جهانی باید سعی کنید بیش از 50% آن شیشه باشد. اگر جهت گیری هتل به سمت شمال است باید نوع متریال، بازتاب دهنده نور باشد بنابراین رنگ نمای سفید یا خاکستری مناسبتر است.

• نورپردازی نما باید حرفه ای باشد تا در شب به خوبی چشم هر بیننده ای را به سمت خود جلب کند. شاید باورپذیر نباشد اما در طراحی هتل هر چقدر نما زیباتر و حرفه ای تر ساخته شده باشد جذب گردشگر آن بیشتر خواهد شد.

• تم و سبک معماری نما باید کاملا همراستا و متناسب با سبک معماری فضای داخلی هتل باشد. هتل هایی که سبک معماری نما با داخل آن متفاوت است گیج کننده به نظر می رسند و تأثیر بسیار بدی خواهند داشت.

• تقارن و تناسب در طراحی نمای هتل بسیار مهم است. بنابراین درب ورودی هتل، نقطه کانونی است و پنجره ها در طرفین باید تقارن ایجاد کنند. اگر سبک کلاسیک انتخاب کرده اید و کنده کاری و حکاکی روی اجزای نما نیاز دارید باید با تقارن کامل همراه باشد. در نورپردازی هم باید اصل تقارن را رعایت کنید.

• در طراحی نمای هتل باید اصل پیوستگی هم رعایت شود به همین دلیل پس از انتخاب سبک و مشخص شدن جزئیات در پلان معماری، پیوسته بودن آن بسیار اهمیت دارد.

• نمای هتل باید با توجه به نوع اقلیم و محیط زیست اطراف طراحی شود که این شامل اثرگذاری بر سبک و متریال انتخاب شده نیز هست. به عبارت دیگر نمای هتل باید کاملا با شرایط محیطی سازگار و در برابر آن مقاوم باشد.

مابقی نکات و اصول طراحی نمای  ساختمان هتل براساس تجربه و مهارت شرکت ساختمانی در نظر گرفته می شود به همین دلیل لازم است که شرکت معماری از تجربه موفق و طولانی برخوردار باشد.

 طراحی پلان هتل

طراحی محوطه هتل

طراحی محوطه هتل یا فضای خارجی در کنار نماکاری هتل یکی دیگر از مهمترین عملیات عمرانی در طراحی و ساخت و ساز هتل ها محسوب می شود. شرکت طراحی هتل حرفه ای ابتدا یکسری مراحل را طی می کند تا بتواند براساس آن بهترین نوع طراحی محوطه را انجام دهد.

برای طراحی محوطه هتل ابتدا باید نقشه توپوگرافی کامل از وضعیت زمین و خاک تهیه شود تا نوع مصالح و ماشین آلات مشخص گردند. مسطح سازی زمین ساخت و ساز، تعیین محل هایی که نیاز به چمن کاری دارند و لوله کشی های مدنظر برای سازه های آبی در مرحله بعدی باید انجام گیرد. اجرای محوطه سازی و ساخت فضای سبز نیز در مراحل بعدی است.

طراحی لنداسکیپ هتل یا محوطه باید براساس نوع و مساحت فضای سبز، مسیرهای رفت و آمد اشخاص و خودروها، شیوه نورپردازی و مدل های مدنظر، کف سازی و نوع سازه های آبی انجام شود. از طرفی برای طراحی فضای بیرونی هتل باید به اصولی مثل تعادل بصری، نقطه کانونی، دقت کردن به سبک معماری، رعایت تناسب و تعادل و تقارن دقت شود.

 طراحی هتل در معماری

انواع طراحی هتل براساس سبک و نوع کاربری

تمامی مواردی که تا به اینجا گفته شدند در مورد تمامی انواع طراحی هتل ها به کار می روند و هیچ گونه استثنایی وجود ندارد. اما هتل ها براساس نوع کاربری و سبک معماری خود نیازمند رعایت کردن یکسری اصول و ضوابط و قواعد خاص و نکات اضافه تری هستند. در ادامه تلاش می کنیم به طور مختصر و مفید به هر یک از انواع طراحی هتل براساس نوع سبک و کاربری بپردازیم:

• طراحی هتل آپارتمان:

طراحی هتل آپارتمان که بیشتر مخصوص مسافرینی است که به شکل گروهی یا خانوادگی سفر می روند در دسته هتل های اقتصادی یا مقرون به صرفه قرار می گیرند. طراحی هتل آپارتمان ها در کلان شهرها بیشتر رواج دارد و ساخت آنها مهمتر از هتل های معمولی است.

در طراحی هتل آپارتمان باید به این نکته مهم دقت شود که حتما اتاق نشیمن و پذیرایی و اتاق خواب و آشپزخانه و حمام و سرویس بهداشتی به صورت مجزا برای هر اتاق طراحی شوند. همچنین برخی فضاها در هتل آپارتمان ها مشترک هستند مثل لابی، رستوران و کافی شاپ، فضای خشکشویی و غیره.

طبق ضوابط طراحی هتل، زمین محل ساخت باید حتما توسط کارشناس تأیید شود و سپس نقشه تاسیسات و محاسبات و معماری کلیه طبقات مجوز بگیرند. نقشه طراحی هتل آپارتمان های شهری باید به تأیید معاونت شهرداری و قبل از آن سازمان ایرانگردی و جهانگردی برسد. اگر زمین متعلق به مناطق حفاظت شده میراث فرهنگی است نقشه طراحی هتل آپارتمان باید مجوز سازمان میراث فرهنگی هم بگیرد.

طراحی هتل آپارتمان حرفه ای به هتل هایی می گویند که در نقشه طراحی آن حذف آلودگی های صوتی و تأسیساتی در نظر گرفته شده باشد. اگر هتل آپارتمان بیش از 6 طبقه است و سازه فلزی انتخاب کرده اید ضوابط آتش نشانی بسیار مهم هستند. ستون و تیرها باید ضد حریق باشند اما اگر سازه از نوع بتنی است نیاز نخواهد بود.

در طراحی هتل آپارتمان با بیش از 40 واحد باید عرض گذر حداقل 16 متر باشد، درب ورودی برای عبور و مرور 3 نفر راحت باشد. ارتفاع هر پله نباید از 17 سانتیمتر بیشتر باشد و افراد معلول و ویلچری هم در نظر گرفته شوند. فضای مجزا برای کافی نت و تلفنخانه شامل خدمات فکس و تلفن در نظر گرفته شود. مقدار فضا بین 20-5 متر مربع برحسب تعداد ستاره های کیفی متغیر است.

طراحی فضای لابی، دفتر مدیریت و حسابداری نیز از الزامات طراحی آپارتمان هایی است که به عنوان هتل استفاده می شوند. لابی هتل آپارتمان یک ستاره حداقل 45 متر مربع، دو ستاره حداقل 100 متر مربع و سه ستاره حداقل 210 متر مربع است. طراحی رستوران برای هتل آپارتمان یک ستاره نیاز نیست. فضای کناری هتل تا 80% باید به پارکینگ اختصاص داده شود که حداقل یک ورودی با ارتفاع 2 متر دارد.

 طراحی نمای هتل

• طراحی بوتیک هتل:

طراحی بوتیک هتل در مقایسه با هتل معمولی تناسب و تعادل خوبی بین میزان مجلل بودن و لاکچری بودن فضا با راحتی مسافران برقرار کرده است. طراحی هتل بوتیک یا به شکل کاملا مدرن و امروزی و با تم رنگی خاص انجام می شود یا اینکه فرم سنتی و تاریخی دارد.

در طراحی بوتیک هتل باید دقت کرد که فضای در نظر گرفته شده نباید خیلی بزرگ یا کوچک باشد. تعداد اتاق ها به منظور رفاه و آسایش بیشتر مسافران کم در نظر گرفته شده و هر اتاق می تواند طراحی منحصربفرد داشته باشد. مثلا اتاق های معمولی می توانند نسبت به اتاق های پرنس و مستر طراحی متفاوتی در هتل بوتیک داشته باشد.

زمین و لوکیشنی که برای طراحی بوتیک هتل استفاده می شود باید جذاب و با دسترسی عالی به نقاط گردشگری اشد. تعداد اتاق هایی که در طراحی هتل از نوع بوتیک در نظر می گیرند بین 10 تا 100 عدد است. طراحی هتل کوچک چندان برازنده هتل بوتیک ها نیست چرا که حالت بینابینی دارند. نوع سبک معماری در هتل بوتیک ها معمولا محدود به سه نوع مدرن، کلاسیک و سنتی است.

 طراحی لابی هتل

طراحی هتل در تهران

طراحی هتل در تهران با توجه به رشد گردشگری و قطب صنعتی کشور باید به صورت کاملا حرفه ای و تخصصی انجام شود. هر ساله تهران میزبان هزاران گردشگر از کشورها و شهرهای مختلف می باشد. علاوه بر این بسیاری از میهمانی های مجلل و سمینارهای بزرگ در هتل های تهران برگزار می گردد. بنابراین طراحی هتل در تهران نیاز به تیمی کاربلد و متخصص دارد.

طراحی هتل در کرج

طراحی هتل در کرج طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.  کرج یکی از شهرهای مدرن ایران است و روز به روز هم در حال گسترش و پیشرفت می باشد بنابراین به یکی از شهرهای پرجمعیت و تاثیرگذار ایران تبدیل شده است. طراحی هتل در کرج نیاز به مهارت و تخصص فراوان دارد و باید توسط بهترین شرکت طراحی هتل انجام شود.

طراحی هتل در تبریز

طراحی هتل در تبریز که یکی از شهرهای ثروتمند ایران است نیاز به مهارت و تخصص فراوان دارد. شهر تبریز شهری زیبا و مدرن است و هرساله میزبان گردشگران فراوانی از سراسر ایران و حتی از سایر کشورها مانند چین، هند، ترکیه و... می باشد. بنابراین طراحی هتل در تبریز را باید با اطمینان خاطر به یک تیم کاملا حرفه ای و متخصص سپرد تا با طراحی منحصر به فرد حس آرامش و زیبایی را به میهمانان شما القا کنند.

طراحی هتل در اصفهان

طراحی هتل در اصفهان که یکی از قطب های اصلی گردشگری ایران است باید توسط بهترین طراح هتل انجام شود. اصفهان به دلیل آثار باستانی، جاذبه های توریستی و مناطق دیدنی فراوانی که دارد، هرساله میزبان گردشگران از داخل و خارج از کشور می باشد. طراحی هتل در اصفهان بهتر است تلفیقی از سبک مدرن و سنتی باشد تا هم اصالت و هم مدرن و صنعتی بودن شهر در پروژه طراحی هتل به بهترین شکل ممکن اجرا شود.

طراحی هتل در شیراز

طراحی هتل در شیراز نیاز به شناخت بافت زمین های این شهر دارد. شیراز که به عروس ایران معروف است در بسیاری از ماه های سال به خصوص  فصل بهار و تابستان میزبان گردشکران فراوانی از شهرهای دیگر و هم چنین کشورهای همسایه مانند روسیه، چین، ترکیه و .. می باشد. طراحی هتل در شیراز بهتر است توسط گروه حرفه ای و آشنا به بافت زمین های این شهر انجام شود تا سفری خاطره انگیز را برای میهمانان هتل شما فراهم کنند.

طراحی هتل در مازندران

طراحی هتل در مازندرن در سبک های مختلف کلاسیک، مدرن، سنتی و ... انجام می شود؛ مازندران یکی دیگر از شهرهایی است که در تمام روزهای سال، پذیرای توریست و مسافران زیادی می باشد و به قطب گردشگری ایران تبدیل شده است. طراحی هتل در مازندران بهتر است با توجه به آب و هوا و بافت زمین های آن مناطق انجام شود بنابراین کسی که مسئول انجام پروژه طراحی است باید به زمین های مناطق مازندران تسلط کامل داشته باشد.

طراحی هتل در گیلان

طراحی هتل در گیلان با توجه به تعداد زیاد گردشگران باید به بهترین شکل انجام شود. گیلان یکی از شهرهای زیبای ایران است و هر ساله به خصوص در فصل بهار و تابستان، میزبان  مسافران زیادی است که به دنبال اقامت راحت در این شهر هستند. طراحی هتل در گیلان باید به گونه ای باشد تا برای گردشگران، خاطره ای فوق العاده بسازد و آن ها را به اقامت دوباره در هتل ترغیب کند.

طراحی هتل در مشهد

 طراحی هتل در مشهد با توجه  به حجم زیاد مسافران در تمام فصل های سال، بسیار حساس است و باید تمامی جوانب و ضوابط طراحی هتل در نظر گرفته شود. مشهد علاوه بر مسافران ایرانی، میزبان بسیاری از گردشگران خارجی از کشورهای عربستان، عراق، سوریه و ... می باشد؛ بنابراین برای طراحی هتل در مشهد باید تمامی استاندارهای جهانی در نظر گرفته شود تا گردشگران در سفرهای بعدی هتل ما را ترجیح دهد. 

طراحی هتل در همدان

طراحی هتل در همدان نیازمند آشنا به اصول طراحی مدرن، سنتی و کلاسیک است. همدان شهری ثروتمند و زیبا است که جاذبه های گردشگری فراوانی مثل غار علی صدر، گنجنامه و ... دارد؛ این شهر به دلیل داشتن آب و هوای بسیار عالی، هر ساله میزبان تعداد زیادی مسافر است؛ بنابراین طراحی هتل در همدان باید توسط تیم حرفه ای و کاربلد انجام شود تا فضایی امن و فوق العاده را برای گردشگران بسازند.

 

نکات طراحی هتل

چگونه هتل طراحی کنیم؟ این سؤالی است که شاید بسیاری از معماران و شرکت هایی که تجربه چندانی ندارند از خودشان می پرسند. همانطور که توضیح دادیم براساس نوع سبک و کاربری، درجه کیفی هتل و بخش های مختلف آن باید استاندارد و ضوابط خاصی را برای طراحی هتل در نظر گرفت. به طور کلی نکاتی که باید در طراحی هتل مدنظر قرار داد عبارتند از:

• نقطه کانونی در طراحی هتل بسیار مهم است. نقطه کانونی کمک می کند تا بخش هایی که بیشتر مدنظر شما هستند بهتر دیده شوند و تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند.

• انتخاب نوع رنگ برای طراحی داخلی هتل و نما بسیار مهم است که تا حد زیادی تحت تأثیر محیط اطراف، اقلیم، سبک معماری و نوع کاربری هتل دارد.

• کارایی بخش های مختلف هتل بسیار مهمتر از زیبایی آنهاست به همین دلیل در درجه اول باید اتاق هتل کارآمد باشد و در آن احساس راحتی کنند. بنابراین طراحی فضاهای مختلف در اتاق ها و لابی، دسترسی راحت به بخش های مختلف، خلوت شدن فضا با کمک وسایل و امکانات چند منظوره و غیره توجه کردن بیشتر به کارایی است.

• در طراحی نمای هتل ابتدا سبک معماری را انتخاب کنید و در انتخاب سبک معماری به اقلیم توجه ویژه داشته باشید. تعداد ستاره های هتل نیز تأثیرگذار هستند.

• در طراحی اتاق های هتل آینده نگری داشته باشید چرا که ممکن است تا سالیان طولانی امکان بازسازی و نوسازی وجود نداشته باشد. به همین دلیل کفپوش، دیوارپوش، تزیینات سقف، حمام و سرویس بهداشتی، تعداد آسانسورها، متراژ اتاق ها و تکنولوژی های به کار رفته باید با دقت تمام در مرحله طراحی هتل انتخاب شوند.

• نورپردازی در طراحی هتل ها چه در فضای داخلی و بخش های مختلف آن و چه در نما و محوطه یکی از حیاتی ترین ویژگی ها به شمار می رود. به کمک نورپردازی می توانید فضا را شاداب و محیط هتل را زیباتر نشان دهید. روانشناسی رنگ ها به کمک نورپردازی حرفه ای خودش را بهتر نشان می دهد و تأثیر می گذارد.

• هدف اصلی شما از طراحی هتل باید فراهم کردن رفاه و آسایش، در اختیار دادن امکانات کامل براساس ستاره کیفی، خواب کافی و امکان خدمات رسانی عالی باشد. بنابراین با منطقه بندی اصولی و مسیرهای دسترسی عالی به این هدف مهم دست پیدا کنید.

• تأمین امنیت هتل با تقسیم فضای لابی به دو بخش ورودی و نگهبانی و همچنین استفاده از تکنولوژی های روز دنیا در ساخت فضاهای مختلف بسیار مهم است. طراحی هتل که در آن استانداردهای ایمنی رعایت نشده باشد اصلا مورد تأیید نیست.

 طراحی هتل اپارتمان

قیمت طراحی هتل

طراحی هتل اقامتی در مدل های مختلف هزینه متفاوتی دارد. هتل ها امروزه بخش جدایی ناپذیر صنعت گردشگری هستند و حتی با وجود رواج پیدا کردن اجاره خانه های شخصی برای اقامت موقت کماکان میل و گرایش به رزرو هتل برای یک اقامت رویایی کماکان بسیار بالاست.

قیمت طراحی هتل سنتی با مدرن و لوکس بسیار متفاوت است چرا که سبک های مختلف از لحاظ میزان جزئیات و نوع متریال و پیچیدگی های ساختاری با هم متفاوت هستند. از طرفی هزینه طراحی هتل ساحلی با کوهستانی نیز متفاوت است چرا که در هتل های ساحلی باید مقاوم سازی و عایق بندی انجام شود و برای هتل های کوهستانی باید زمینه سازی کافی براساس شیب زمین و سفتی خاک انجام گیرد.

همچنین طبق ظوابط طراحی هتل علاوه بر این موارد، هزینه طراحی هتل بسته به تعداد طبقات، تعداد اتاق ها، لابی و نماکاری، محوطه سازی و لنداسکیپ، میزان خدمات و فضاهای مختلف و سایر ویژگی ها تعیین می گردد.

گروه معماری آد به عنوان یکی از موفق ترین شرکت های طراحی هتل در کشور، با بهره گیری از بهترین طراح هتل و انجام پروژه های مختلف از نوع طراحی، مشارکت در ساخت، مدیریت و نظارت بر اجرا و با تکیه بر دانش فنی و تخصصی کامل کادر مهندسین خود توانسته پیچیده ترین پروژه های معماری را با موفقیت پشت سر بگذارد. برای اطلاع از جزئیات قیمت طراحی هتل و سایر موارد حتما با کارشناسان ما تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان بهره مند شوید.

ثبت نظر

شماره تماس تنها برای ارتباط با شماست و در سایت منتشر نخواهد شد

سوالات متداول

اگر در این مورد سوالی دارید...
توجه به سبک معماری، روانشناسی رنگ، میزان فضا و متراژ در دسترس، بافت، الگو و پترن ها، نورپردازی و کاربردی بودن و استفاده از متریال های مقاوم مهمترین ضوابط و مقررات طراحی هتل هستند.
در طراحی داخلی هتل بعضی از بخش ها تأثیر بیشتری بر روی مشتریان دارند که شامل لابی، بخش ورودی و اتاق ها هستند.
سبک های سنتی، مدرن، کلاسیک و لوکس پرطرفدارترین سبک های طراحی هتل هستند.
بسته به نوع هتل، متراژ، تعداد اتاق ها و طبقات، نوع کاربری مثل هتل بوتیک و هتل آپارتمان و غیره، نوع نماکاری و محوطه سازی، میزان خدمات و بخش های مختلف، نوع متریال انتخاب شده و غیره قیمت طراحی هتل تعیین می شود.

آخرین مقالات

از طراحی و چیدمان
زیباترین خانه های ایران ادامه مطلب
سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران ادامه مطلب
معماری پست مدرن چیست ادامه مطلب
اطراف تهران کجا زمین بخریم ادامه مطلب
بهترین شهرک های شمال ادامه مطلب
طراحی ویلا لوکس و لاکچری ادامه مطلب
طراحی معماری چیست؟ ادامه مطلب
سبک مینیمال چیست؟ ادامه مطلب
برج های تهران ادامه مطلب
طراحی ویلا تریبلکس ادامه مطلب