طراحی شهرک

طراحی شهرک مسکونی و صنعتی به عنوان بخشی متمایز و غیر وابسته به محیط اطراف،بهترین راهکار برای ساماندهی فضا و جمعیت شهری است. برای طراحی شهرک در سبک های مختلف و طبق اصول و ضوابط مهندسی، گروه معماری آد با بهترین روش ها و متدهای روز دنیا در خدمت شماست.

طراحی و ساخت شهرک (Town) به شکل تحت الفظی به شهر کوچک می گویند اما از لحاظ معماری شهری به قسمت هایی که جدای از محله ها و قسمت های دیگر به شکل متمایز و غیر وابسته فعالیت دارند شهرک می گویند که تعریف شهرک مسکونی هم بر همین اساس مشخص شده است. با توجه به اینکه در طی سالیان اخیر کنترل مناسبی بر روی مهاجرت مردم از سوی روستا به سمت شهر صورت نگرفت، سیل عظیمی از نقاط مختلف پایتخت به این شهر سرازیر شدند. بنابراین در طی این سال بهترین راهکار معماری و شهری این، ساخت شهرک بوده است. اما مهمتر از انتخاب شیوه ساخت شهرک به عنوان راهگشای این نوع مشکلات، توجه به اصول و ضوابط اهمیت بسیار بیشتری دارد. در ادامه با اصول و مراحل ساخت شهرک آشنا خواهید شد.

طراحی  شهرک

 

طراحی شهرک مسکونی

طراحی شهرک مسکونی به دلیل حساسیت پروژه، نیاز به تیم فوق حرفه ای دارد که در زمینه طراحی شهرک تجربه های فراوانی داشته باشند. انتخاب بلوک مناسب برای مجتمع مسکونی، یکی از عناصر مهم در طراحی شهرک مسکونی محسوب می شود. این بلوک های در انواع مختلف ملکولی، خطی و ترکیبی تولید و طراحی می شوند.

قبل از شروع طراحی باید تمام عوامل مختلف مانند: متراژ زمین، جاده ها و زمین های اطراف به خوبی آنالیز شوند و طراحی شهرک مسکونی مطابق با آمار بدست آماده در این زمینه ها انجام شود.

مراحل طراحی شهرک مسکونی

1- ابتدا اهداف و سیاست های کلی طراحی شهرک به روشنی مشخص شود.

2- مشخص کردن فضاهای خالی و کاربری های شهرک

3- آنالیز زمین و جاده های تطراف شهرک

4-مشخص کردن نسبت بین واحد ها

بعد از این موارد هم باید به گونه بندی در زمینه های مختلف مانند: معابر و بلوک شهری، نحوه اتصال ساختمان ها و ... پرداخت. به طور کلی مراحل طراحی شهرک مسکونی نیاز به تیم متخصص دارد تا بهترین خدمات را به شما ارائه دهند.

ظوابط طراحی شهرک مسکونی

ظوابط طراحی شهرک مسکونی به شما کمک می کند تا بر اساس استانداردها و اصول کلی به طراحی شهرک بپردازید. یکی از مواردی که در طراحی شهرک لازم است به آن توجه کنید مسیرهایی است که ساختمان ها را به یکدیگر متصل می کند؛ ضروری است که به نحوه اتصال ساختمان ها و دسترسی راحت مجتمع ها به سایر نقاط شهر توجه ویژه داشته باشید.

یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کنید، زمینی است که در آن به ساخت و ساز می پردازید. لازم است این زمین را از لحاظ ابعاد، متراژ نوع خاک و ... بررسی کنید.

شرکت معماری آد با رعایت اصول و ضوابط طراحی شهرک مسکونی و با در نظر گرفتن نظر کارفرمایان، بهترین خدمات را به شما ارائه می کنند

اصول طراحی شهرک

اصول طراحی شهرک صرف نظر از مدل و نوع آن که در ادامه مطلب به آنها خواهیم پرداخت تقریبا مشترک است مگر در مواقع خاص که تصمیم گیری در مورد اجرای اصول و ضوابط تغییر کند.

اصول و ضوابط طراحی شهرک در سه مرحله متفاوت خلاصه می شوند:

• مشخص کردن زمین محل ساخت که در آن شهرک احداث خواهد شد؛

• طراحی کلی شهرک؛

• توجه به ساختمان های مجاور برای انجام برنامه ریزی صحیح و اصولی؛

• بررسی دقیق مسیرها و جاده ایی که قرار است به شهرک مدنظر ما متصل شوند، مقاومت بالایی در برابر ساختمان های مجاور باید از خود نشان داد تا خبری آنها را تهدید نکنه؛

بررسی و طراحی مرکز شهرها از طریق وقت گذاری بیشتر و توجه بالاتر به محیط اطراف و همچنین بازدهی فضای سبز و محیط بازی کودکان هستند.

 
طراحی شهرک مسکونی
 

مراحل ساخت شهرک

 
برای طراحی شهرک صرف نظر از نوع کاربردی که برای آن در نظر گرفته شده باید مراحلی طی شوند که در ادامه به مراحل ساخت شهرک می پردازیم:
1- تنظیم اهداف و سیاست ها: اولین مرحله در ساخت و طراحی شهرک تعیین اهداف و سیاست هاست. باید دقیقا مشخص باشد که با ساخت این نوع شهرک قرار است به چه نیازهایی پاسخ داده شود و به طور کلی چه اهدافی از کارفرما مدنظر قرار داده شده اند.
2- تعیین فضا و کاربری بخش های مختلف: در طراحی شهرک سازی صرف نظر از نوع آن باید فضاهای مختلف به خوبی مشخص شوند. براساس نوع کاربری باید نیازهای هر قسمت از شهرک به خوبی بررسی شده و به آنها پاسخ داده شود.
3- ابعاد فضا: با بررسی نوع کاربری اعم از مسکونی، ویلایی، سینمایی، صنعتی، توریستی و غیره و نیاز یک منطقه باید ابعاد فضا و بنابراین زمین مورد نظر تعیین شوند. با مشخص شدن ابعاد فضا به خوبی می توان محل دقیق هر یک از فضاهای شهرک را تعیین نمود.
4- نسبت به واحدهای مختلف: در ساخت شهرک فارغ از نوع آن، فضاهای مختلفی وجود دارند که در مراحل قبل به خوبی مشخص شده اند. اکنون در این مرحله باید نسبت بین واحدهای مختلف و ابعاد هر یک تعیین شوند.
5- تعیین استانداردها: هر منطقه برای ساخت شهرک استانداردهای خاص خود را دارد. این استانداردها براساس شرایط محیطی، زمین محل ساخت، نوع کاربری ساختمان و سایر موارد تعیین می شوند.
6- تعیین دقیق معابر و بلوک های مختلف: در طی روند ساخت شهرک باید به معابر و بلوک های مختلف دقت زیادی داشت. معابر نحوه دسترسی ما به قسمت های مختلف یک شهرک هستند و باید به خوبی تعیین شده باشند. توجه داشته باشید که کارایی هر شهرک را مسیرهای دسترسی آن به بخش های مختلف تعیین می کنند. در صورتی که در این مرحله نقص به وجود بیاید و به آن توجه نشود، اصلاح این اشکالات در آینده بسیار سخت و زمانبر خواهد بود.
7- تعیین کمربند سبز: کمربند سبز به معنای پوشش گیاهی و طبیعت اطراف محل شهرک سازی است. در طی روند ساخت شهرک به هیچ وجه هدف ما آسیب به طبیعت و گونه های گیاهی و جانوری نیست. بنابراین باید کمربند سبز تعیین شود که بیشتر از این اجازه گسترش شهرک در آینده وجود نداشته باشد.
8- در نظر گرفتن امکانات حمل و نقل: در ساخت شهرک امکانات حمل و نقل بسیار مهم هستند. در شهرک های صنعتی و مسکونی باید دسترسی راحتی وجود داشته باشد تا افراد بتوانند در کمترین زمان و با حداقل مشکلات از منزل به محل کار و برعکس برسند. کارایی بالای سیستم حمل و نقل خصوصی و عمومی، نشان دهنده موفق بودن طراحی انجام شده برای شهرک سازی است.
9- خدمات عمومی: از جمله ضوابط و اصول ساخت شهرک که باید حتما به آن توجه شود، خدمات عمومی است مثل سیستم های آبرسانی،گازرسانی، برق رسانی، تخلیه و فاضلاب، تلفن. در طراحی شهرک باید این موارد به گونه ای تأمین شوند که احتیاجات هر بخش به طور کامل رفع شود. استفاده از متریال درجه یک نیز احتمال بروز آسیب دیدگی و تعمیرات آینده را بسیار کم خواهد کرد.
10- امکانات عمومی: در ضوابط ساخت شهرک ذکر شده که شهرک های مختلف صرف نظر از نوع کاربری مثل مسکونی و غیر مسکونی باید یکسری امکانات حتما وجود داشته باشند. از جمله این موارد می توان به اداره پست، ایستگاه پلیس، ایستگاه نگهبانی، پمپ بنزین، آتش نشانی، کلینیک های درمانی و غیره اشاره کرد. برخی از این امکانات جهت تأمین امنیت منطقه است و بسیار ضروری هستند.
11- نورپردازی: تمامی شهرک ها فارغ از نوع مسکونی، صنعتی، تجاری و تفریحی و غیره نیاز به نورپردازی مؤثر و حرفه ای دارند. نورپردازی حرفه ای در تمامی بخش های شهرک تأمین کننده حس امنیت خواهد بود ضمن اینکه روی زیباسازی شهرک نیز تأثیر بسیار زیادی دارد.
12- سردر ورودی شهرک: در طراحی و ساخت شهرک باید به طراحی ورودی شهرک نیز توجه ویژه ای داشت. نباید اینگونه به نظر برسد که ساخت شهرک با هدف ایجاد میانبر بوده و یا جاده های خارج از شهرک مستقیما و بدون هیچ گونه نظارت و کنترل، وارد شهرک می شوند. بنابراین برای جاده های ورودی آنها را باریکتر در نظر می گیریم و همچنین با معماری و طراحی آن را نسبت به سایر معابر شهرک متمایز کنیم.
13- طراحی نما شهرک: طراحی نما شهرک دقیقا به اندازه دکوراسیون داخلی بخش های مختلف آن در شهرک های مسکونی و یا غیر مسکونی بسیار اهمیت دارد. نمای شهرک اولین چیزی است که به چشم ما برخورد می کند و تأثیر می گذارد. در صورتی که از متریال مناسب استفاده نشده باشد یا اصول طراحی نما  به خوبی رعایت نشده باشند، پس از چند سال ظاهر و زیبایی خود را از دست خواهد داد.
14- طراحی دیوار شهرک: یکی از اصول ساخت شهرک توجه به دیوارکشی و تعیین محدوده مناسب است. طراحی دیوار شهرک متفاوت از در نظر گرفتن حد و مرز فرضی کمربند سبز است. با طراحی دیوار به کمک متریال های مقاوم، محدوده مناسب برای فعالیت و به جریان افتادن یک شهرک مشخص می شوند تا همه موارد کنترل کننده باشد ضمن اینکه القا کننده امنیت و آرامش خاطر نیز هست.
 
 
مراحل ساخت شهرک
 

انواع روش های ساخت شهرک

 
بهتر است بدانید روش های ساخت شهرک متفاوت است؛ برای ساخت شهرک یا شهرک سازی به طور کلی روش های مختلفی هستند که هر کدام اشاره به یک نوع دیدگاه خاص دارند. به عبارت دیگر براساس اهداف اولیه کارفرما، تجربه و تخصص شرکت و گروه معماری، روش های مختلفی برای نگاه کردن به این پروژه و سپس برنامه ریزی و طراحی برای آن وجود دارد. در ادامه به مهمترین روش ها و دیدگاه های مورد قبول در دنیا برای ساخت شهرک اشاره می کنیم:
• برنامه ریزی و طراحی جامع (Comprehensive):
در این روش، برنامه ریزی و ساخت شهرک در طی 4 مرحله اساسی انجام می پذیرد. در ابتدا مسائل و مشکلات موجود که پایه و اساس نیاز ساخت شهرک را تشکیل داده اند بررسی می شوند، اهداف مشخص شده، داده های مختلف حاصل از تجزیه و تحلیل شرایط و موارد موجود جمع آورده شده و در نهایت به یک جمع بندی نهایی برای بهترین نوع طراحی و ساخت شهرک می رسند.
• طراحی و ساخت مشکل محور (Issue-Oriented):
این نوع طراحی و ساخت زمانی مدنظر قرار می گیرد که یک مشکل یا بحران خاصی به وجود آمده باشد. بنابراین کل روند پروژه ساخت شهرک تماما روی مشکلات به وجود آمده تمرکز دارد و تمامی امکانات و خدمات در جهت رفع آن ساخته می شوند.
• طراحی کابردی (Functional):
طراحی کاربردی نسخه طولانی تر و آهسته تر برنامه ریزی و طراحی ساخت شهرک به شیوه جامع است. در این مدل به کاربردی بودن فضاها و بخش های ایجاد شده تمرکز زیادی دارد. با اینکه این روش مزایای زیادی با خود به همراه می آورد اما تنها زمانی استفاده می شود که برای ساخت شهرک فضای محدودی در اختیار داشته باشید.
• طراحی و ساخت استراتژیک (Strategic):
این نوع طراحی و ساخت شهرک بر روی انتخاب و بکارگیری استراتژی های مشخص برای رفع مسائل و مشکلات به وجود آمده تمرکز دارد. بنابراین برای این نوع طراحی ابتدا باید محیط اطراف و مشکلات کلیدی را رصد کنید. اهداف و مأموریت های مشخص برای حل مشکلات بزرگ در نظر بگیرید. نقاط قوت و ضعف منطقه یا ناحیه محل احداث شهرک را بررسی کرده و استراتژی های مناسب برای آن بچینید. استراتژی هایی که برای ساخت شهرک چیده می شوند باید با استفاده ترکیبی از منابع خصوصی و عمومی باشد. در نهایت مانیتور کردن و آپدیت سازی پلن ساخت شهرک در دستور کار قرار می گیرد.
• طراحی و ساخت چشم انداز محور (Vision-based):
این نوع طراحی و ساخت شهرک به مدل آینده نگر هم معروف است چون همانطور که گفتیم به خوبی روی اصل انعطاف پذیری شهرک ساخته شده تمرکز کرده تا در آینده بتوان برحسب نیاز تغییرات اعمال کرد.
 
 
انواع روش های ساخت شهرک
 

ویژگی های ساخت شهرک حرفه ای

 
 
از نظر گروه معماری آد که سالهاست در زمینه طراحی و ساخت شهرک فعالیت دارد شهرک هایی که از ویژگی های زیر برخوردار باشند، کیفیت و استانداردهای لازم در آنها به کار رفته است:
• امکانات و خدمات مختلف: در ساخت شهرک، صرف نظر از اینکه کاربری آن چیست، باید امکانات و خدمات مختلف در نظر گرفته شوند. حتی شهرک هایی که مساحت زیادی ندارند باید دارای امکانات و خدمات مختلف باشند تا کسانی که در این ناحیه زندگی می کنند یا فعالیت دارند رضایت بالایی داشته باشند.
• کمک به توسعه و رشد نواحی اطراف: همانطور که گفتیم باید هدف مشخص از ساخت شهرک داشته باشیم. ساخت شهرک نباید به گونه ای باشد که روی کیفیت زندگی نواحی اطراف اثر منفی داشته باشد. همچنین شهرک سازی باید به گونه ای انجام شود که با رفع نیاز ساکنین آن منطقه به رشد و توسعه آن کمک کند. اگر این روند بی هدف انجام شود در طی چند سال آینده تنها با قسمت هایی روبرو خواهیم بود که هیچ کدام از شهرک های ساخته شده کارایی لازم را ندارند.
• تعادل بین لنداسکیپ و فضای طبیعت: شهرک هایی که طبق تمامی اصول معماری و ساخت احداث شده اند اما به قیمت از بین بردن طبیعت و بافت پوششی گیاهان و جانوران انجام شده باشد هیچ گونه موفقیتی کسب نخواهد کرد. از بین بردن طبیعت به منظور ساخت شهرک و عدم توانایی در دستیابی به نقشه و مسیر راهی که ترسیم شده از نشانه های شکست در پروژه است.
• ترکیب فضاهای مختلف با کاربری های گوناگون: در ساخت شهرک مخصوصا از نوع مسکونی باید به ترکیب مناسب فضاهای ورزشی و تفریحی به خوبی دقت شود. با این کار افرادی که در داخل شهرک هستند می توانند به سرعت خودشان را به بخش یا ناحیه مدنظر برسانند.
• طراحی انعطاف پذیر: اگر طراحی شهرک به گونه ای انجام شده باشد که در آینده به راحتی اجازه تغییرات در آن را داشته باشیم . انعطاف پذیر بودن شهرک به ما این امکان را می دهد تا در آینده برحسب موقعیت و نیازهای جدیدی که به وجود می آیند به راحتی در طراحی کلی تغییرات ایجاد کنیم.
 
 
ویژگی های ساخت شهرک حرفه ای
 

طراحی شهرک در تهران

طراحی شهرک در تهران بسیار حساس و نیازمند تخصص و تجربه‌ی فراوان در این زمینه است. تهران شهری بزرگ با وسعت زیاد  و تراکم جمعیت بالا است؛ با توجه به این که مراکز شهر، گنجایش جمعیت بیشتری را ندارد؛ طراحی شهرک در تهران برای بسیاری از افرادی که قصد دارند هم از شلوغی و جمعیت زیاد دور باشند و هم به تهران و امکانات این شهر دسترسی داشته باشند بسیار مناسب است.  شرکت معماری آد طراحی شهرک در تهران را بر اساس ظوابط طراحی شهرک و مطابق با نظرات کارفرما در ایده آل ترین شکل ممکن انجام خواهد داد.

طراحی شهرک در البرز

طراحی شهرک در البرز لازم است با توجه به مسیرها و زمین های اطراف این شهر انجام شود. البرز یا کرج به دلیل نزدیکی به تهران و داشتن مترو که منجر به رفت و آمد آسان در این شهر شده است به یکی از کلیدی ترین شهرهای ایران تبدیل شده و هر ساله شاهد مهاجرت افراد زیادی به البرز و رشد جمعیت این شهر هستیم. طراحی شهرک در البرز باید توسط تیم حرفه ای و کاربلدی انجام شود که به تمام اصول و ظوابط طراحی شهرک تسلط کامل داشته باشند.

طراحی شهرک در تبریز

طراحی شهرک در تبریز نیاز به شناخت کامل زمین ها و جاده های این شهر دارد. تبریز پایتخت استان آذربایجان شرقی است و  قدمت آن به حدود 4500 سال پیش می رسد. این شهر یکی از ثروتمند ترین شهرهای ایران محسوب می شود. مردم تبریز به دنبال زندگی در رفاه و آرامش بیشتر هستند؛ علاوه بر این هر ساله شاهد مهاجرت تعداد زیادی از افراد از شهرها و شهرستان های اطراف به تبریز هستیم. بنابراین طراحی شهرک در تبریز باید با توجه به زمین های آن مناطق و کاملا استاندارد و ایده آل انجام شود.

طراحی شهرک در اصفهان

طراحی شهرک در اصفهان باید با توجه به استانداردها و ظوابط طراحی شهرک انجام شود. اصفهان یکی از بزرگ ترین و توریستی ترین شهرهای ایران است. در طول سال افراد زیادی از شهرستان های اطراف در حال مهاجرت به این شهر صنعتی هستند زیرا امکانات شهر اصفهان با امکانات شهری مثل تهران تقریبا برابری می کند. اگر قصد طراحی شهرک در اصفهان را دارید، شرکت معماری آد با چندین سال تجربه در زمینه طراحی و ساخت در شهرهای مختلف، می تواند با اطمینان خاطر همراه شما باشد.

طراحی شهرک در شیراز

طراحی شهرک در شیراز ملزم به داشتن تخصص و مهارت فراوان در زمینه طراحی و ساخت است. شیراز یکی دیگر از کلان شهرهای ایران است که جمعیت نسبتا زیادی دارد و به تناسب رشد جمعیت به امکانات و زیرساخت های مناسب برای افرادی که در این شهر زندگی می کنند نیاز دارد. طراحی شهرک در شیراز می تواند بهترین گزینه برای فراهم کردن این امکانات باشد تا مردم بتوانند در محیطی امن و آرام و به دور از هیاهو و شلوغی های مرکز شهردر آن جا زندگی آرامی داشته باشند.

طراحی شهرک در مشهد

طراحی شهرک درمشهد یکی از بهترین اتفاق هایی است که در زمینه ساخت و ساز در شهرهای مختلف کشور وارد شده است. باتوجه به رشد جمعیت کلان شهرها و نبود فضای کافی برای ساخت و ساز در مرکز شهر، بسیاری از مردم به خرید خانه در شهرک ها روی آورده اند. اما چرا مردم به شهرک ها علاقه مند شده اند؟

اولین دلیل این است که از شلوغی های مرکز شهر دور می شوند و در فضایی آرام و مطمئن زندگی خواهند کرد. علت بعدی علاقه مندی مردم به شهرک ها، دسترسی آسان و راحت به سایر امکانات داخل و خارج از شهرک می باشد. بنابراین طراحی شهرک در مشهد، می تواند گامی مثبت و سازنده در زمینه تامین آسایش و رفاه مردم باشد.

طراحی شهرک در مازندران

طراحی شهرک در مازندران در چندین سال اخیر مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. مازندران یکی از کلان شهرهایی است که علاوه بر رشد جمعیت شهر، هرساله میزبان توریست های فراوانی می باشد. مازندران شهری خوش آب و هوا است و وجود دریا و جنگل باعث علاقه مندی مردم به این شهر شده است و بسیاری از افراد از شهرهای دیگر مشتاق به خرید خانه در مازندران هستند اما توانایی خرید خانه در مرکز شهر را ندارند.

طراحی شهرک در مازندران به بسیاری از مردم کمک می کند تا صاحب خانه ای امن و راحت در مازندران شوند؛ علاوه بر این طراحی شهرک در مازندران برای افراد بومی این شهر که قصد دارند از هیاهوی مرکز شهر دور باشند بسیار مناسب است.

طراحی شهرک در گیلان

طراحی شهرک در گیلان باید با امکانات فراوان، راحتی و حفظ حریم خصوصی همراه باشد و تمام اصول و ضوابط طراحی شهرک مانند نور و تهویه در آن  لحاظ شده باشد. گیلان یکی از بهترین شهرهای شمالی برای زندگی است؛ این شهر دارای آب و هوای عالی، مردمانی مهربان و مناطق بسیار بکر و طبیعی در جنگل و دریا است. به همین دلیل بسیاری از افراد قصد خرید خانه در گیلان را دارند و طراحی شهرک در گیلان می تواند بهترین گزینه برای این افراد باشد تا هم از آب و هوا و مناطق این شهر لذت ببرند و هم از در محیطی امن و آرام با امکانات عالی زندگی کنند. طراحی شهرک در گیلان نیازمند تیم حرفه ای و متخصص است که زمین و جاده های این شهر را به خوبی بشناسد و نسبت به ظوابط طراحی و ساخت و ساز آگاهی کامل داشته باشد.

طراحی شهرک در همدان

طراحی شهرک در همدان باید با توجه به زمین و جاده های این شهر توسط تیم متخصص و آشنا به اصول و علم مدرن طراحی انجام شود. همدان یکی از شهرهای کوچک ایران است که تراکم جمعیت زیادی دارد اما فضای کافی برای ساخت و ساز در مرکز شهر وجود ندارد. بنابراین با طراحی شهرک در همدان، بسیاری از افرادی که به دنبال خانه هستند می توانند صاحب خانه شوند و برای بسیاری از افرادی که از شهرستان های اطراف قصد مهاجرت به همدان را دارند، گزینه  بسیارخوبی است.

تعرفه ساخت شهرک
تعرفه ساخت شهرک و قیمت طراحی شهرک مسکونی براساس عوامل مختلف مثل منطقه و زمین محل ساخت، متراژ، نوع کاربری، امکانات و خدمات مورد نیاز، نوع اسکلت و متریال مورد استفاده و سایر موارد تعیین می شوند. بنابراین تعرفه ساخت شهرک ثابت نیست و تنها پس از محل احداث پروژه و ارزیابی های مهندسی و ایجاد پلان و نقشه مناسب قابل محاسبه خواهد بود. با این حال قیمت ساخت شهرک را نمی توان در هیچ شرایطی به طور مطمئن تعیین نمود اما می توان با تقریب زیاد تخمین زد.
در صورتی که برای ساخت شهرک و طراحی شهرک مسکونی خود به دنبال تیم حرفه ای و متخصص می گردید، با همکاران ما در گروه معماری آد تماس حاصل فرمایید تا با ارائه مشاوره رایگان و راهنمایی های لازم به شما کمک کنند.

ثبت نظر

شماره تماس تنها برای ارتباط با شماست و در سایت منتشر نخواهد شد

آخرین مقالات

از طراحی و چیدمان
زیباترین خانه های ایران ادامه مطلب
سریع ترین روش ساخت ساختمان در ایران ادامه مطلب
معماری پست مدرن چیست ادامه مطلب
اطراف تهران کجا زمین بخریم ادامه مطلب
بهترین شهرک های شمال ادامه مطلب
طراحی ویلا لوکس و لاکچری ادامه مطلب
طراحی معماری چیست؟ ادامه مطلب
سبک مینیمال چیست؟ ادامه مطلب
برج های تهران ادامه مطلب
طراحی ویلا تریبلکس ادامه مطلب